Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / A motorokat és a sofőröket is meg kell olajozni tavasszal
2023. ápr. 26. szerda | Zalaegerszeg
A motorokat és a sofőröket is meg kell olajozni tavasszal
Vezetéstechnikai tréninggel nyitották meg Zalában a motoros szezont. 13. alkalommal szervezte meg a Zalai 76-os Motoros Egyesület, a rendőrség, a polgárőrség és a Vöröskereszt a programot. A gyakorlat mellett az elméleti tudásukat is frissíthették a résztvevők.

Szlalompályán csiszolhatták járműkezelési képességeiket a motorosok. A VOLÁNBUSZ Zrt. műszaki telephelyén olyan manővereket gyakoroltak, melyek a hétköznapokban is sűrűn előfordulhatnak. Az esős idő sokakat elriasztott, pedig fontos, hogy ilyen körülmények közt is rutint szerezzenek a motorosok.

„140 motoros regisztrált. Az idő miatt sajnos töredéke jött el ennek, a legbátrabbak. Pedig nagyon fontos lenne, hogy ilyen időben is gyakoroljuk a motorozást, ugyanis egy több napos túrán nem tehetjük meg azt, hogy szünetet tartunk, amíg az eső esik, menni kell” - mondta Kósi Ferenc, a Zalai 76-os Motoros Egyesület elnökségi tagja. 

A rendőrök azt kérik a motorosoktól, hogy mindenki megfelelő szabványú bukósisakban, védőfelszerelésben, továbbá maximálisan biztonságos, felszerelt járművel közlekedjen. A motoros rendőrök és vezetéstechnikai oktatók a helyes járműkezelésben és a megfelelő kormánymozdulatok elsajátításában is segítséget nyújtottak.

Anti András, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője: „Lassan, lassan talán elindul a motoros szezon. Mindenki előveszi a télre eltett motorját, viszont a téli hónapok alatt a motorozási technika, a motorozási tudás megkopik. Nagyon fontos, hogy ilyenkor mielőtt útra kelnénk, mindenki átismételje, kicsit begyakorolja a motorozás technikáját, fogásait, KRESZ szabályokat átismételje. Tulajdonképpen erre szolgál ez a mai tréning.”

Elméleti állomások is vártak az érdeklődőkre. Az alapvető elsősegélynyújtó technikákat mutatta meg a Vöröskereszt: újraélesztést, sebellátást és a bukósisak biztonságos eltávolítását gyakorolták a motorosok.

Preisz Péter, a Magyar Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezetének elsősegélynyújtó-koordinátora: „Azt mutatják a felmérések, hogy az elsősegélynyújtó technikák ismerete legalább félévente frissítésre szorul, tehát ha valaki tanult ilyet és nem alkalmazza napi szinten, akkor neki célszerű hogy félévente, vagy évente legalább egy ilyen frissítésen vesz részt.”

Az Alsóerdei Sport- és Élményparkban KRESZ-teszt és motoros szimulátor is várta a résztvevőket. A rendezvényen elhangzott, nem csak a motorokat, hanem a vezetők tudását is érdemes a tavasszal megolajozni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Sármellék
Nem adtak elsőbbséget az alsópáhoki motorosnak. A férfi a helyszínen elhunyt.
| 2023. jún. 21. szerda 16:20 | Keszthely
Az elmúlt hetekben országszerte többen szenvedtek balesetet, volt, ami tragédiával is végződött.
| 2023. máj. 10. szerda 16:41 | Keszthely
Bringa-Rigát, 125-ös Csepelt és oldalkocsis Uralt is kiállítottak a Rozsdamarók a hétvégén az Amazonnál.
| 2023. ápr. 4. kedd 17:29 | Balatongyörök
Balatoni kört tettek meg a motorosok a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete szervezésében.
| 2019. szep. 11. szerda 15:49 | Gyenesdiás
Az eseményen látványos technikai motorversenyt láthattak az érdeklődők, ahol magyar bajnokot is avattak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.