Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A motorosoknak és az autósoknak is körültekintőbbnek kell lenniük!
2023. jún. 21. szerda | Keszthely
A motorosoknak és az autósoknak is körültekintőbbnek kell lenniük!
Sok a motoros az utakon. Az elmúlt hetekben országszerte többen szenvedtek balesetet, volt, ami tragédiával is végződött. A rendőrség nem csak a kétkerekű járművel közlekedők, hanem az autósok figyelmét is felhívja, hogy legyenek körültekintőbbek.

A jó idő a motorosoknak is kedvez. Minden nap lehet találkozni velük az utakon. A baráti társaságok közös programokat is szerveznek, együtt kirándulnak. Ez a társaság Gyenesdiáson találkozik, minden hétvégén választanak egy úti célt, ahova a vasparipákkal jutnak el.

„Ez a motorozás ez most már énnekem az életem részévé vált. Gyerekkortól kezdve motorozok és most rátaláltam erre a gyenesdiási csapatra, akik ugyanolyan típusú motorokkal motoroznak mint én. És általában hétvégeken, amikor van szabadidőnk, akkor elmegyünk, túrázgatunk általában Magyarországon, de gyakran elmegyünk még külföldre is motorozni. A jó társaság, az esti sörözgetések és a vidám hangulat a lényeg.” - osztotta meg Polgár János.

A motoros életérzést sokan szeretik átélni, azonban nem veszélytelen két keréken száguldani. A legtöbb sofőr tisztában van azzal, hogy a szabályoknak megfelelően közlekedjen, azonban akadnak olyanok, akik nem veszik figyelembe a KRESZ előírásait. A felelőtlenség több esetben vezet akár súlyos balesethez is. A járművek vezetőit nem védi karosszéria, ezért nagyobb az esélye a maradandó sérülésnek, rosszabb esetben a tragédiának. Fontos a megfelelő védőfelszerelés használata, mint a bukósisak, illetve a hosszú, lehetőség szerint motoros ruházat. A rendőrség azonban nemcsak az ő figyelmüket hívja fel az esetleges veszélyre, hanem az autósokét is. Arra figyelmeztetnek, hogy balra kanyarodáskor fordul elő a legtöbb ütközés, ezért sűrűbben kell nézni a visszapillantó tükörbe. A motorosok gyorsabban tudnak haladni, így bármikor egy gépjármű mellé érkezhetnek.

„Hogyha kereszteződés közelébe érkezünk, illetve, hogyha gépjárműsort vagy gépjárművet előznek, körültekintőek legyenek, mert a gépjárműsorból is balra kanyarodó jármű bármikor lehetséges, ami a motorosok elé fog kanyarodni és ebből baleset fog bekövetkezni. Illetve a kereszteződéseknél is nagy óvatossággal és körültekintően vezessenek.” - figyelmeztetett Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén ritkábban fordulnak elő motoros balesetek. Az egyenruhások szerint ez köszönhető annak is, hogy szabálykövetőbbek a vasparipások, figyelnek egymásra és a közlekedés többi résztvevőjére is. A rendőrök azt kérik az autósoktól, hogy legyenek türelmesebbek és körültekintőbbek, a motorosoktól pedig, hogy óvatosabban közlekedjenek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Sármellék
Nem adtak elsőbbséget az alsópáhoki motorosnak. A férfi a helyszínen elhunyt.
| 2023. máj. 10. szerda 16:41 | Keszthely
Bringa-Rigát, 125-ös Csepelt és oldalkocsis Uralt is kiállítottak a Rozsdamarók a hétvégén az Amazonnál.
| 2023. ápr. 26. szerda 17:38 | Zalaegerszeg
Vezetéstechnikai tréninggel nyitották meg Zalában a motoros szezont.
| 2023. ápr. 4. kedd 17:29 | Balatongyörök
Balatoni kört tettek meg a motorosok a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete szervezésében.
| 2019. szep. 11. szerda 15:49 | Gyenesdiás
Az eseményen látványos technikai motorversenyt láthattak az érdeklődők, ahol magyar bajnokot is avattak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.