Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Bolondoztak a motorosok a hétvégén
2023. ápr. 4. kedd | Balatongyörök
Bolondoztak a motorosok a hétvégén
Több mint 50-en vettek részt a Bolondok Balatoni Köre elnevezésű tókerülő rendezvényen. A programot a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete szervezte meg. Többnyire 50 köbcentis járművekkel érkeztek a megmérettetésre a motorosok. A program célja elsősorban a közösségépítés és a találkozás volt.

A Szépkilátónál volt a rajt- és a célállomása a Bolondok Balatoni Körének. Folyamatosan érkeztek a motorosok, hogy elstartolhassanak a nem mindennapi körre. A programot évek óta megszervezi a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete, melyre a segédmotorral közlekedőket hívják meg elsősorban. A szeszélyes időjárás ellenére is sokan a túrára az ország minden pontjáról. Április elsejéhez kapcsolódva minden bolondozás megengedett volt a csapatnak.

„A közösségépítés elsődleges, ugye hosszú téli esték után most már van olyan időjárás, hogy ki tudunk szabadulni és tényleg a kismotorokat már elővesszük. Mindenkinek van normális, nagy vagy új motorja, de most a segédmotorokkal próbáljuk a Balatont megkerülni.” - mondta Mohos Csaba egyesületi elnök.

Nem csak a környékbelieket vonzotta a nem mindennapi esemény. Többek között érkeztek Budapestről, Zalaszántóról, Csopakról, Szombathelyről, de Münchenből is vállalták az utat. A program az idősebb és a fiatalabb motorosok körében is nagyon népszerű, egyénileg és csapatban is neveztek. Fontos szempont volt, hogy Siófokon kellett egy fényképet készíteniük magukról, ezzel igazolták, hogy teljesítették a távot. A nevezés feltétele volt, hogy legalább 30 éves legyen a jármű, amivel indultak a motorosok. Több olyan járgányt csodálhattak meg a résztvevők, melyek már 50 évesek is elmúltak.

„Ő egy mezei ’51-es Simson. Körülbelül 8 évvel ezelőtt vásároltam. Jól le volt már lakva, ezért gondoltam, hogy lecsiszolom róla a festéket, hogy legyen egy kicsit egyedi. Kapott különböző méretű gumikat. Meg egy picit meg lett faragva a henger, meg kapott egy ilyen rezonátor kipufogót, azonkívül gyári. Kicsit át van faragva rajta minden, úgymond mindenhez hozzá lett nyúlva, de ez a szépség benne.” - ismertette Bálint Áron.

A programon díjazták azokat a motorosokat, akik különleges kinézetükkel, dekorációikkal még inkább felhívták magukra a figyelmet. Minden résztvevő kapott egy sárga félcédulát is, mely tulajdonosát olyan bolondosságokra jogosítja fel, mint például a munkakerülés. Az egyesület a nyáron is szervez találkozót, akkor a nagyobb motorok tulajdonosait szólítják meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Sármellék
Nem adtak elsőbbséget az alsópáhoki motorosnak. A férfi a helyszínen elhunyt.
| 2023. jún. 21. szerda 16:20 | Keszthely
Az elmúlt hetekben országszerte többen szenvedtek balesetet, volt, ami tragédiával is végződött.
| 2023. máj. 10. szerda 16:41 | Keszthely
Bringa-Rigát, 125-ös Csepelt és oldalkocsis Uralt is kiállítottak a Rozsdamarók a hétvégén az Amazonnál.
| 2023. ápr. 26. szerda 17:38 | Zalaegerszeg
Vezetéstechnikai tréninggel nyitották meg Zalában a motoros szezont.
| 2019. szep. 11. szerda 15:49 | Gyenesdiás
Az eseményen látványos technikai motorversenyt láthattak az érdeklődők, ahol magyar bajnokot is avattak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.