Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Önkiszolgáló étterem várja a vendégeket
2019. nov. 12. kedd | Keszthely
Önkiszolgáló étterem várja a vendégeket
Aki élt az előző rendszerben annak több helyen is volt már lehetősége önkiszolgáló éttermekben étkezni. Az első kísérleti jellegű önkiszolgáló étterem már 1960-ban megnyitott a budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetemen. Öt évvel később már a Balatonon is öt önki működött. Kedvelt éttermek voltak. Megfizethető áron. A rendszerváltást követően sok megszűnt. Pedig a sok embert kiszolgáló, minőségi önkiszolgálókra ma is igény lenne. Ezt a hiányt pótolja Keszthelyen a napokban megnyílt Íz-Labor.

Az Íz-Labor megnyitóján Márton napi műsorral köszöntötték az Életfa Óvoda kis óvodásai az első vendégeket. Az új vendéglátóhelyjel egy igényes szép környezetet alakítottak ki arra a célra,hogy sok vendég kiszolgálására alkalmas önkiszolgáló étterme ismét legyen Keszthelynek és környékének. A tulajdonos Katona Bendegúz úgy gondolta,hogy bár az elmúlt években sok gyorsétterem lánc megtelepedett Magyarországon ,az igazi önkiszolgáló éttermek hangulatát a vendégek igényeivel egyeztetve,  mindenki szereti. Mindemellett az étterem rendezvény térként is nyitva áll a vendégek előtt.

"A fő ok az volt amiért bele mertünk vágni ebbe az üzletbe,hogy a Boratóriumban a kulturális rendezvényeink kinőtték az üzlet méreteit, kézenfekvő volt a lehetőség. Szomszédos üzlet,mely alapterülete több min t 474 nm. Ebből a vendégtér 300 nm,több mint 120 főt tudunk leültetni. Az önkiszolgáló pultunk hétfőtől vasárnapig várja vendégeit ill.hétfőtől péntekig A,B ill. C menüt is kínálunk."- adott tájékoztatást Katona Bendegúz tulajdonos.

A nyitónapon bemutatkozott a konyha mestere is, aki naponta nagy tapasztalattal a finom, ízes ételek elkészítését végzi az önkiszolgáló étteremben.

"Az a célunk,hogy mindenki megtalálja a maga ízlésének és állapotának megfelelőt,gondoltunk a laktóz és glutén érzékenyekre,a diétázókra,de szeretnénk jól lakatni azokat is akik szeretnek enni. Ez hozzátartozik a gasztronómiához. A menüben is és a többi kínálatunkba is-mivel önkiszolgáló jelleggel lehet majd választani- a vendég annyit szed amennyit ő maga akar, az ő igény szerint."- mondta Rózsa Sándor séf.

Miközben a pécsi hat tagú acapella együttes a Vívát Bacchus szórakoztatta a megjelenteket a nyitónap estéjén, liba finomságokat kóstolhattak a vendégek. Az étterem önkiszolgáló pultjánál Márton-napi hagyományos és különleges ételek kerültek a tányérokra. Az ünnepi menü is mutatta az étterem széles választékát amit a jövőben hétről-hétre a vendégek véleményét, ötletét figyelembe véve  állítanak össze.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2021. júl. 29. csütörtök 13:35 | Vonyarcvashegy
Zamatos borok, ízletes falatok, kézműves kirakódóvásár, gyermek-foglalkoztató a "Boros Forgatagon".
| 2019. jan. 7. hétfő 12:16 | Keszthely
Dietetikusok is segítenek a nagy lakomák után.
| 2018. aug. 7. kedd 10:05 | Keszthely
Szülők, gyermekek töltöttek el egy napot az egészséges életmód jegyében a bölcsődében.
| 2017. jún. 13. kedd 10:16 | Balatongyörök
A negyedik bográcsos főzőversenyre várták a csapatokat Balatongyörökön.
| 2015. júl. 6. hétfő 12:36 | Keszthely
Újholdkor a hiedelmek szerint érdemes új dolgokba kezdeni, mert energiáink olyan lökést kapnak, amellyel az előbbre jutás szándéka erősödik bennünk.S e napon érdemes részt venni a Keszthelyi Halászcsárda különleges „koncert-vacsoráján”, ami július 16-án, újholdkor lesz.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.