Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / “Boros Forgatag” Vonyarcvashegyen
2021. júl. 29. csütörtök | Vonyarcvashegy
“Boros Forgatag” Vonyarcvashegyen
Zamatos borok, ízletes falatok, kézműves kirakódóvásár, gyermek-foglalkoztató, változatos szórakoztató műsorok várják a látogatókat Vonyarcvashegyen. A huszonnyolcadik Vonyarci Boros Forgatag tegnap nyitotta meg kapuit és a hét végéig várja a borkedvelőket.

Már az ünnepélyes megnyitó előtt vidám koccintások jelezték: finom borokkal indul a huszonnyolcadik Vonyarci Boros Forgatag rendezvénye. Baráti társaságok, családok a borhölgyek és borlovagok társaságában kóstolgatták az idei kínálatot. Ez a házaspár Budapestről érkezett. Nem először vesznek részt hasonló programon. Réti Dezsőné így fogalmazott: "Minden borfesztiválon ott vagyunk - Gyenesdiástól Balatongyörök, Vonyarcvashegy, aztán Keszthely, Hévíz... Tehát ahol van, sorra megyünk. Egy-egy estét eltöltünk, vacsorázunk, hallgatjuk a műsort és jól érezzük magunkat."

A megnyitó ünnepségen Pali Róbert polgármester kihangsúlyozta: ebben a régióban nem egymás konkurenciái szeretnének lenni a települések, hanem a közösség erősítésére összpontosítják az erejüket. Így folytatta: "Ami azt jelenti, hogy minden településnek megvannak a saját értékei, a saját szépsége és ezeket próbáljuk hangsúlyozni. Nem csak táblától tábláig gondolkodunk."

A megnyitót követően a Balatoni Borbarát Hölgyek és a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai a helyi vezetőkkel együtt természetesen megkóstolták a rendezvényre hozott legjobb borokat is. Brazsil József nagymester így látja: "A magyarországi borfogyasztás az előre halad, azzal nincs semmiféle baj. Néha az a baj inkább, hogy ugye kétféle fogyasztói réteg van: van a nagyon igényes és van, aki az alkoholtartalmáért fogyasztja a bort. Mi azokat próbáljuk megcélozni, akik a minőségi, finom, szép borokat keresik."

A legfinomabb bornak is meg kell ágyazni: a lángostól a helyi feldolgozóktól hozott sült kolbászig, a különféle húsoktól a nehezebb ételekig minden kapható. "Árulunk kakukkfüves pácolt csirkemell csíkokat, valamint itt van a híres saslikunk, amit itt mindenki nagyon imád, ami tartalmaz kolozsvári füstölt szalonnát, vöröshagymát, pácolt csirkemell kockákat, valamint vöröshagymát ugye. Egyébként még a vegetáriánusokra is gondoltunk: van klasszikus lecsónk, ami ugye csak paradicsomot tartalmaz" - mondta el Nagy Adrián Benedek szakács.

A huszonnyolcadik Vonyarci Boros Forgatagra tíz borház érkezett. A hasonló fesztiválokon a leginkább keresettek a helyi régió borai, így a kínálatban leginkább ezek, valamint mustok is szerepelnek. A rendezvény szervezője, a vonyarcvashegyi művelődési ház vezetője, Farkas Tibor megerősíti, sőt, tovább gondolja a polgármester által elmondottakat: "Akkor tudunk együtt erősek lenni, hogyha külön-külön is mindenki erős. Talán hosszútávon még akár azt is felvethetem vagy lehet egy olyan gondolatom, hogy egy ilyen kis Kapolcs-szerű történet is lehet akar ebből, hogyha összedugjuk a fejünket és gondolkodunk ebben. Merthogy annyira közel vannak itt a települések egymáshoz, hogy akár ezt is meg lehetne valósítani."

A vonyarcvashegyi gasztro-kulturális Boros Forgatag vasárnapig várja a látogatókat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. júl. 28. csütörtök 16:28 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.
| 2013. júl. 25. csütörtök 22:10 | Vonyarcvashegy
Öt napon át várja a vendégeket a Vonyarci Boros Forgatag. Ezrek érkeztek a vasárnapig tartó vigasságra.
| 2022. már. 1. kedd 16:15 | Keszthely
10. alkalommal szervezték meg a Magyar Borok mustráját, a jubileumon Dr. Bakonyi Károlyre emlékeztek.
| 2021. jún. 14. hétfő 19:06 | Balatongyörök
Jó hangulatban telt az idén is a Nyitott Pincék Napja.
| 2020. júl. 23. csütörtök 19:08 | Vonyarcvashegy
Öt napon át zalai borok, finom ételek várják a Boros Forgatag résztvevőit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.