Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nyitott Pincék Napja
2021. jún. 14. hétfő | Balatongyörök
Nyitott Pincék Napja
Az elmúlt évben a szigorítások miatt ősszel, de az idén már a megszokott időpontban rendezték meg Balatongyörökön a Nyitott Pincék Napját. Ezúttal tizenkét borospince kínálta a finomabbnál finomabb borokat június 12-én a Balatonra legszebb kilátást nyújtó Becehegyen.

Dottó vitte le a hegyről a kora esti órákban azokat a vendégeket, akik a Nyitott Pincék Napja programján vettek részt. Tizenkét helyi borász nyitotta meg pincéjének kapuját a hagyományos programon. Árulták a finom borokat, házias ízekkel fűszerezve az élvezeteket. A kisvonat fél óránként közlekedett. Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés. A jó hangulatú rendezvényre családok, baráti társaságok érkeztek. Zsófiról és Gáborról közös fotót is készítettek a gyönyörű kilátást biztosító hegyen. A rendezvény visszatérő vendégei.

"A tavalyi évben már volt szerencsénk itt a programon részt venni és így idén is úgy gondoltuk, hogy szívesen megkóstolnánk a helyi borokat, bor különlegességeket. Gyakorlatilag így jutottunk el a mai napra."- mondta Biró Gábor.

Túrára, borozgatásra és baráti találkozásokra is kiváló volt az alkalom. A hegyi programnak már nem csak a térségből vannak követői. Sokan érkeztek Budapestről is.

"A barátomnak van itt egy nyaralója és ő általa jöttünk ide. Nagyon jól érezzük magunkat, jó a hangulat és minden évben itt szeretnénk lenni legközelebb is .- Hogy ízlettek a borok?- Finomak voltak. Nagyon jókat csinálnak itt az urak és hölgyek."- monbdta Wilhelm Zoltán.

Zalai borok, zsíros kenyér, balatoni panoráma és hangulat. Nem is kell más a hosszú ideig tartó bezártság után. A meleg nyári napon többen plédet is vittek magukkal, iszogattak, pihengettek, igazi piknik látvány volt a hegyen. Zenészek, dalárdások csak fokozták a jó hangulatot. Előkerültek a régi népdalok, a nóták és a régi emlékek is. 

"Azért iszom a rozét, mert volt Rozi nevezetű barátnőm meg az édesanyám Rozália volt. S azért szeretem a rozét. De én különben minden „a” betűset. A rizlinget, a szilvánit…mindegyiket megiszom, de ez a kedvencem.”- nyilatkozott Bicsérdi László.

Száraz, édes, vörös vagy fehérbor. Mindent megtalált a borkedvelő a vendéglátóknál, a Balatont körülölelő borvidék és Becehegy szőlőiből készült borokat. A Nyitott Pincék Napja programra a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület szervezésében került sor.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2022. jún. 13. hétfő 19:03 | Balatongyörök
Finom borok, jó hangulat várta Becehegyen a látogatókat.
| 2017. jún. 27. kedd 10:49 | Balatongyörök
Nyolc pincénél kóstolhattak zalai borokat Balatongyörökön.
| 2022. okt. 19. szerda 15:11 | Keszthely
Suhajda Szilárd hegymászó volt az első vendége a Világjáró Klub sorozat idei évadának.
| 2021. jan. 26. kedd 15:50 | Várvölgy
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
| 2022. már. 1. kedd 16:15 | Keszthely
10. alkalommal szervezték meg a Magyar Borok mustráját, a jubileumon Dr. Bakonyi Károlyre emlékeztek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.