Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bölcsődei családi nap az egészség jegyében
2018. aug. 7. kedd | Keszthely
Bölcsődei családi nap az egészség jegyében
Május 5-én indult a Magyar Bölcsődék Egyesületének országos roadshowja. Huszonegy bölcsődében Étel-Mozgás-Élet címmel rendezik meg azt az egészségnapot, ahol szakemberek,szülők, gyermekek együtt főznek,mozognak és játékos keretek között hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A program egyik állomása a hét végén a keszthelyi Szivárvány Bölcsőde.

A keszthelyi Egyesített Szociális Intézmények Szivárvány Bölcsődéjének udvarán néptáncosok, szülők, gyerekek együtt táncoltak azon a programon, amelyet a Magyar Bölcsődék Egyesülete Szervezett. A mozgalmas, egész napos rendezvény számos érdekességet kínált. Elsősorban azt, hogy a kicsik a szülőkkel együtt töltötték a bölcsődében a szabadidőt az udvaron kialakított hatalmas játéktéren.

"A rendezvénnyel az a célunk, hogy a bölcsődei ellátásra felhívjuk a figyelmet. Méghozzá ennek egy abszolút pozitív oldalára, hogy a családokat támogatóintézmény a bölcsődei ellátás és az országban 21 különböző ponton, legtöbb helyen megyeszékhelyen, de van ahol csak nagyobb városokban, megrendezésre kerül egy olyan egészségtudatos életmódot propagáló program, ahol természetes a családokat várjuk, de nem csak a kisgyermekkel, hanem ha nagyobb testvér van vagy akár a nagyszülők, tágabb rokonság is és együtt közösen tölthetnek el egy napot a bölcsődkében vagy a bölcsődék közvetlen környezetében."- adott tájékoztatást Pósfainé Sebestyén Bianka a Magyar Bölcsődék Egyesületének alelnöke.

A kicsik minden játékot kipróbáltak. Gyöngyöt fűztek, mászókáztak, autóztak. Készültek a rögtönzött falon a kézlenyomatok. Sokan látogatták a zöldségfelismerő asztalkát, ahol a gyerekek meg is  megkóstolták a friss zöldségeket. Míg az udvaron önfeledten játszottak a gyerekek, az épület mögötti sátorban szülők ismerkedtek a megfelelő  egészséges táplálkozással, ételekkel, az 1-3 éves gyermekek étrendjének összeállításával. Szakember segítségével megtanulták az egyszerű, tápláló, vitaminban gazdag ételek elkészítését is. A Családok Évében tartott országos rendezvény keszthelyi állomásán felnőttek is jól érezték magukat. A kikapcsolódás mellett hasznos információkkal gazdagodtak a saját és gyermekük egészséges életmódját illetően.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2021. júl. 29. csütörtök 13:35 | Vonyarcvashegy
Zamatos borok, ízletes falatok, kézműves kirakódóvásár, gyermek-foglalkoztató a "Boros Forgatagon".
| 2019. nov. 12. kedd 19:02 | Keszthely
Hosszú évek óta ismét van Keszthelyen önkiszolgáló étterem.
| 2019. jan. 7. hétfő 12:16 | Keszthely
Dietetikusok is segítenek a nagy lakomák után.
| 2017. jún. 13. kedd 10:16 | Balatongyörök
A negyedik bográcsos főzőversenyre várták a csapatokat Balatongyörökön.
| 2015. júl. 6. hétfő 12:36 | Keszthely
Újholdkor a hiedelmek szerint érdemes új dolgokba kezdeni, mert energiáink olyan lökést kapnak, amellyel az előbbre jutás szándéka erősödik bennünk.S e napon érdemes részt venni a Keszthelyi Halászcsárda különleges „koncert-vacsoráján”, ami július 16-án, újholdkor lesz.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:00
Objektív
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
19:06
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika Tv
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.