Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A családok egészségéért
2019. nov. 13. szerda | Gyenesdiás
A családok egészségéért
Neves szakemberekkel, zenei gyakorlatokkal és módszertani bemutatókkal szerveztek zeneterápiás konferenciát Gyenesdiáson. Az ország számos pontjáról érkezett zeneterapeuták célja az volt, hogy minél többen megismerjék a munkájukat a Családok egészségéért címet viselő programon. A vasárnapi rendezvényre az oktatási-nevelési, egészségügyi és szociális területen tevékenykedő szakembereket is várták.

Különleges hangszerek, speciális zeneterápiás módszerek és neves szakemberek várták a konferencia érdeklődőit. A házigazda Varázshangok az Egészségért Egyesület régi terve volt, hogy ilyen programmal népszerűsítse a zeneterápiát.

Kőhalmi Ágnes, a szervező Varázshangok az Egészségért Egyesület elnöke: „Az előadóink is nagyon széles spektrumon dolgoznak egészen a hospice ellátáson keresztül a geriátriában. Előadást hallhatunk az óvodás korosztályról is, de egészen beszélhetünk a kis bölcsődés korosztály korai, zenés fejlesztéséről is.” 

A zeneterápiát megelőzési, gyógyítási és rehabilitációs céllal is lehet alkalmazni. Lényege, hogy a zene, vagy zenei elemek segítségével elősegítse a kommunikációt, kapcsolatokat, tanulást, kifejezést, mobilizációt, szervezést, vagy szerveződést. A zeneterápiának számos módszere van, a zenei stílusok is sokrétűen alkalmazhatóak.

Paár Julianna zeneterapeuta - énekes:  „Az én egyik fő területem a 0-3 éves korúak zeneterápiás megközelítésével a kora gyermekkori anya-gyermek kapcsolat megsegítése zeneterápiával. Ez az egyik olyan műfaj, amivel én fokozottan foglalkozom. Itt például nagyon nagy szerepet, kulcsfontosságú szerepet tölt be a magyar népzene használata.”

A konferencián előadást tartott a Magyar Zeneterápiás Egyesület vezetőségi tagja. Nyíri-Nagy Józseftől megtudtuk, hogy az országos szervezet már 25 éve működik. Az érdekvédelem mellett a zeneterápia népszerűsítése és a felelős szakmai munka képviselete a fő feladatuk. Elhangzott, körülbelül 25-30 főállású zeneterapeuta dolgozik ma hazánkban. 

„Nagyon fontos, hogy Pécsett és Budapesten folyamatosan képzik a zeneterapeutákat, hogy legyen utánpótlás, hogy elkezdjük majd idővel lefedni az országot. Most vették először számításba egyébként az EFI rendszerében, hogy népegészségügyi listába bevegyék a zeneterápiát. Vannak előrelépések, amivel a szomszédunk Ausztria jobban áll, mert ott például TB támogatott, tehát van hova fejlődnünk, ebbe van kurázsi és van zeneterapeuta, csak kevés” - nyilatkozta Nyíri-Nagy József. 

A Varázshangok Egyesület ezzel a rendezvénnyel zárt egy átfogó programot, melynek keretében rajzpályázatot hirdettek a környékbeli gyerekeknek, illetve Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök oktatási-nevelési intézményeiben 21 rendhagyó zenés foglalkozást tartottak az elmúlt hónapokban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. nov. 15. kedd 16:42 | Gyenesdiás
Zeneterápiás konferenciát rendeztek Gyenesdiáson.
| 2017. nov. 15. szerda 15:42 | Gyenesdiás
Zenebölcsivel várták az érdeklődőket a Varázshangok Játszóház terapeutái Gyenesdiáson.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Hévíz
A technológiai fejlődésben rejlő lehetőségekről és veszélyekről tanácskozott az országos ipartestület.
| 2024. ápr. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A Föld napja alkalmából szervezett pénteken konferenciát a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület.
| 2024. jan. 24. szerda 16:45 | Keszthely
A témában nincs még teljes egyetértés, sok a vita.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.