Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zeneterápia Európai Világnapja
2017. nov. 15. szerda | Gyenesdiás
Zeneterápia Európai Világnapja
„Hallasd a hangod!” – ez a mottója az idén negyedik alkalommal megrendezett Zeneterápia Európai Napjának. Az Európai Zeneterapeuták Szövetségének szervezésében megvalósuló program során Európa szerte, így hazánkban is workshopokat, nyílt napokat, foglalkozásokat szerveznek a zeneterápia népszerűsítése érdekében. Ma délelőtt Gyenesdiásra várták az apróságokat egy jó hangulatú zenebölcsire.

Gyermekdalokkal és különféle hangszerekkel szórakoztatták a kicsiket a Varázshangok Játszóház terapeutái a gyenesdiási Községházán. A szerda délelőtti alkalom a 0-3 éves korosztályt célozta meg, a rendhagyó zenebölcsi pedig a játékon túl a Zeneterápia Európai Napjára is szerette volna ráirányítani a figyelmet. A résztvevők közül többen már gyakorlott zenebölcsizők, és szívesen vesznek részt a foglalkozásokon.

„Nagyon szeretjük a gyerekközösséget és a zenét, és a Liza nagyon élvez itt minden pillanatot. Nagyon szimpatikus, aki tartja, úgyhogy nagyon szeretünk ide járni, és nagyon sokat fejleszti a gyereket.” - mondta egy résztvevő, Domján Diána.

A Varázshangok Játszóház heti rendszerességgel szervezi meg a zenebölcsit, amelynek célja, hogy családias légkörben nyújtson olyan kikapcsolódási formát a szülőknek, , ahol a gyermekek is játékos formában fejlődnek. A zeneterápia számos szakterületen alkalmazható, így a pedagógiai munka mellett a gyógyászatban is jelentős eredményeket lehet vele elérni.

„Tulajdonképpen ez egy olyan gyógyszer, úgy is mondhatnám, aminek nincsen semmilyen mellékhatása, és kiegészítő terápiaként alkalmazzák. Tehát nem orvosi eljárásként működik. Tulajdonképpen ugyanúgy az élettani funkciókra is hatással van a zene. Tehát mondjuk egy izgalmi állapotot le tud csendesíteni, vagy éppen ellenkezőleg, egy csendesebb állapotot jobban mozgékonyabbá, fokozottabbá lehet varázsolni vele.” - tájékoztatott Kőhalmi Ágnes, a Varázshangok az Egészségért Egyesület zeneterapeutája.

.: A zenebölcsit egy játszóház is követte, ahol a kicsik a hangszerek mellett számos más játékot is birtokba vehettek. Ezalatt a szülők szintén kipróbálhatták a zenélést, majd előadást hallgathattak a zeneterápia jótékony hatésairól.

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

| 2022. nov. 15. kedd 16:42 | Gyenesdiás
Zeneterápiás konferenciát rendeztek Gyenesdiáson.
| 2019. nov. 13. szerda 11:37 | Gyenesdiás
Neves hazai szakemberek részvételével szerveztek zeneterápiás konferenciát Gyenesdiáson.
| 2016. okt. 14. péntek 16:42 | Keszthely
Rengeteg új foglalkozással várja a gyerekeket és szüleiket az Ugrifüles Családi Napközi és Játszóház.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.