Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kisbusz segíti az oktatói munkát
2023. okt. 27. péntek | Keszthely
Kisbusz segíti az oktatói munkát
Kisbuszt kapott a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola. Az intézménynek a fenntartó Veszprémi Érsekség saját forrásból vásárolta a gépjárművet. Az átadón elhangzott, a busz segítséget jelent az oktatás szervezésében, valamint az ehhez kapcsolódó közösségi, hitéleti programok lebonyolításában.

A Ranolder iskola tanulói nagy örömmel vették birtokba a kisbuszt. A modern, jól felszerelt gépjármű nagy segítséget jelent az intézménynek. A diákok rendszeresen járnak tanulmányi versenyekre, a pedagógusok pedig különböző szakmai képzésekre. Korábban tömegközlekedéssel, saját gépjárművekkel vagy szülői segítséggel oldották meg az utazást, ez azonban sok szervezést és több esetben nehézséget vagy kényelmetlenséget okozott.

„Illetve van egy kis jelképes üzenete is, az, hogy szerencsére az ország gazdasági helyzete is lehetővé teszi ezt, hogy ilyen beruházások megvalósulhassanak. Akár  egy ilyen kisebb iskola, mint a mi intézményünk, az is kapjon egy ilyen buszt, hiszen évekkel ezelőtt ez még csak a nagyobb intézményeknek kiváltsága volt. Illetve nekünk is bizonyos értelemben fel kell nőnünk ehhez, hiszen ki kell használnunk ennek a lehetőségeit.” - tájékoztatott Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A busz átadóján Dr. Udvardy György arról beszélt, hisz benne, hogy olyan utak nyílnak meg a növendékek előtt, amelyek a fejlődésüket segítik, és olyan lehetőségek tárulnak fel, amelyeket jól ki tudnak használni. A veszprémi érsek kifejtette, fontos, hogy az oktatási intézmények rendelkezzenek azokkal az eszközökkel, amelyek segítik a kapcsolatépítést és a hitéletben való elmélyülést. Elhangzott, a kisbuszt a várhatóan jövő ősszel a Kiskastélyban megnyíló katolikus óvoda is használhatja.

„Az egyházmegye szeretné támogatni az oktatási feladatot. Ehhez hozzátartozik az is, hogy mind az egyházmegyei rendezvényekre, mind a szakmai rendezvényekre, mind a gyermekek, mind pedig az őket oktató pedagógusok eljussanak. Egy ilyen kisbusz nagyban növeli a mobilitás lehetőségét, talán több programon tudnak részt venni, ez pedig mind a diákok számára, mind pedig a pedagógusok számára jó lehet.” - emelte ki Dr. Udvardy György veszprémi érsek.

A veszprémi érsek az Úr áldását kérte a járműre, valamint a Ranolder iskola tanulóira és pedagógusaira. Elmondta, azért imádkozik, hogy biztonságban induljanak és biztonságban érkezzenek vissza minden útjukról.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Érsekségi támogatásból és az iskola saját forrásából robotokat, okos táblákat és kémiai eszközöket vettek
| 2024. jan. 8. hétfő 14:48 | Keszthely
Az otthonok mellett munkahelyeket, oktatási intézményeket is megáldanak az atyák a hívek kérésére.
| 2023. nov. 30. csütörtök 17:56 | Keszthely
A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra.
| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
| 2023. aug. 28. hétfő 16:23 | Keszthely
Tavasszal 12,5 millió tankönyvet rendeltek az iskolák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.