Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Sikeresen zajlott az első élő adventi kalendárium Keszthelyen
2019. dec. 24. kedd | Keszthely
Sikeresen zajlott az első élő adventi kalendárium Keszthelyen
Sikerrel zajlott le az első élő adventi kalendárium Keszthelyen. A városban ma este gyulladt ki a 24-es szám, így már minden szám megtalálható a különböző utcákban. Mint az ötletgazdák elmondták, a projektnek nem várt sikere lett a lakosság körében, sokan csatlakoztak a számkeresőkhöz. A színes programot várhatóan jövőre is megrendezik.

Szombaton jelent meg a 21-es szám a Balatoni Múzeum ablakában. A számkereső érdeklődőket az épület aulájában látták vendégül forró teával és süteménnyel. Mint Havasi Bálint igazgató elmondta, az intézmény azért is csatlakozott az élő adventi kalendáriumhoz, mivel fontos szerepet játszik az ötletgazda Keszthelyi Városvédő Egyesület életében az épület. Itt alapították ugyanis újra az egyesületet.

„Nagyon örültünk, hogy befogadhattuk ezt a rendezvényt, amire több napot készültünk, hiszen az a dekoráció, amely az első emeleti ablakokban a főbejárat fölött látható, az több napig készült és hát kikerült a 21-es szám is, azt szimbolizálva, hogy a Balatoni Múzeum is csatlakozott ehhez az eseményhez. És szimbolizálja azt is, hogy várja a közösségeket, nem csak a Keszthelyi Városvédőket, hanem minden keszthelyi közösségnek is otthona szeretne lenni ez az intézmény.”

A Keszthelyi Városvédő Egyesület felhívásának eleget téve december elsejétől minden nap más és más helyszínen gyulladtak ki a fények. A vállalkozó családok és intézmények mindannyian kreatív megoldásokat választottak a kapott szám kivilágításához. A házaknál mindenütt szeretetvendégséggel fogadták a látogatókat. A cél az ismerkedés, a kötetlen beszélgetések helyének megteremtése volt, amit a tapasztalat szerint el is értek. A szervezők elmondták, volt olyan eset is, amikor a szinte ismeretlen szomszédokat is összehozták.

„Nem volt két egyforma helyszín, mindenhol valami különleges csodával vártak bennünket. Tényleg elképesztő, hogy maguk az ablakok mennyire szépen lettek és egyediek. És az a fogadtatás, ahogy a családok, szervezetek, intézmények vártak bennünket és az a közösségi beszélgetés, ami létrejött ezeken az estéken, az mind-mind felemelő volt, nehéz is belőle kiemelni.” - mondta el Németh Ferenc.

Az egyesület titkára úgy fogalmazott, a visszajelzések és a tapasztalatok azt mutatják, hogy jövőre is gyorsan el fognak fogyni a helyek. Az élő adventi kalendárium története nem ér véget december 24-vel. A szervezők ugyanis január elején a Balatoni Múzeumban minden résztvevőt vendégül látnak, akiket ajándékkal lepnek meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 8. péntek 15:06 | Keszthely
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
| 2022. dec. 2. péntek 17:19 | Keszthely
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
| 2020. dec. 2. szerda 19:05 | Keszthely
A 2021.évi kalendárium is számos érdekességet kínál az olvasóknak.
| 2019. dec. 4. szerda 19:10 | Keszthely
Bemutatták az új Nyugat- Balatoni Kalendáriumot.
| 2018. dec. 7. péntek 07:00 | Keszthely
Sok érdekességet kínál a 2019.évi Nyugat-Balatoni Kalendárium.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.