Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nem hízik a Balaton jege
2020. jan. 13. hétfő | Keszthely
Nem hízik a Balaton jege
Bár az időjárás inkább emlékeztet a kora tavaszra,tudjuk,hogy jöhet még nagy hideg hiszen január van. A téli Balatont még nem élvezhetik a korcsolyázók sem, és azok sem akik látványként szeretnék csak megélni a befagyott tó látványát. Egyenlőre csak a jégpályák idézik a tél hangulatát.

Ragyogó napsütésben korcsolyáztak vasárnap a keszthelyi jégpályán. Egyelőre még nem mutatta meg a tél a zordabb arcát. Sem hó,sem befagyott tavak nem emlékeztetnek az egykori nagy telekre. Be kell érni a változó, szinte tavaszias időjárással, így a jeges sportokat kedvelők is csak a mesterségesen kialakított pályákon hódolhatnak kedvelt sportjuknak.

"Én már ugye nagyon régóta korcsolyázok is, és még engem az apukám tanított a Balatonon. S sajnos most nincsen befagyva ezért korcsolyázunk itt,de nagyon jó lenne ha megint befagyna."- mondta Szita István.

 A jó időben sétálgatnak az emberek a tó partján. A vízen tükröződik a napsugár. A reggeli órákban mindig tapasztalható fagy aminek következtében a víz egyes területein vékony jégréteg alakulhat ki,de egyenlőre hártyás,jegesedő foltokat  látni csak.

"Hogy a következő napokban úgy néz ki,hogy a nap nem sokat fog sütni,inkább beáll egy ilyen egyensúlyi állapot  a hőmérsékletben. Tehát  nulla fok körüli hőmérséklet, -1, -2 ,nappal esetleg nulla, ami azért alapvetően ha nem lesz egyáltalán szél,akkor egy kicsit ismét visszahozhatja a jeget,de egy olyan vastag jég ami három évvel ezelőtt volt és biztosan rá lehet menni – az ameddig mi látjuk- nem valószínű. Némi esély van arra, hogy a jövő héten van egy markánsabb lehűlés. Abban változni fog a dolog,hogy akkor elképzelhető,hogy gyorsabban meg fog hízni a jég."- adott tájékoztatást Horváth Ákos az OMSZ Viharjelző Obszervatóriumának vezetője.

A korcsolyázás szerelmesei még nem csúszhatnak a tó jegén. Érdemi jég kialakulására nem lehet számítani a napokban . A mai napon a Vízimentők  Magyarországi Szakszolgálata  is felhívta a figyelmet arra,a vékony jégrétegre tilos menni. Csúszkálásra,korcsolyázásra alkalmatlan. 8 cm-es jégvastagságnak meg kell ahhoz lenni,hogy  biztonságosan korcsolyázhassunk, annál vastagabb jég pedig már több ember megtartására ill. sporteszközök használatára is alkalmas. Amennyiben alkalmassá válik sportolásra a Balaton jege,akkor is csak  az önkormányzatok által kijelölt területen korcsolyázzunk!

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. jan. 10. szerda 17:23 | Keszthely
Keszthelynél összefüggő jégpáncél keletkezett szerda reggelre a partmenti területeken.
| 2023. feb. 10. péntek 17:48 | Keszthely
Nem várható, hogy sportolásra alkalmassá válik a jégpáncél.
| 2021. dec. 6. hétfő 17:00 | Keszthely
Az Energia téren és a Fő téren is ingyen lehet használni a létesítményt.
| 2021. feb. 16. kedd 17:09 | Balatonberény
Jégbe borult az elmúlt időszakban a Balaton partja, így Balatonberény is. Eddig nincsenek károk.
| 2021. jan. 18. hétfő 09:56 | Keszthely
A következő napokban enyhülés várható, így a kialakult jég sem lesz hosszú életű.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.