Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az idei évben két korcsolyapálya üzemel Keszthelyen
2021. dec. 6. hétfő | Keszthely
Az idei évben két korcsolyapálya üzemel Keszthelyen
Az idén kettő korcsolyapálya üzemel Keszthelyen. Az Energia téren és a Fő téren is ingyen lehet használni a létesítményt a hét minden napján. A Premontrei előtt telepített műjégpályát csak gyerekek használhatják, míg az Balaton-parton továbbra sincs ilyen megkötés. Aki nagyobb felületre vágyik, annak az időjósok nem szolgálnak jó hírekkel: bár a héten lesznek éjszakai fagyok, nem lesz olyan tartós hideg hogy elég vastag jégpáncél hízzon a Balatonon.

Szombaton már kedvezett az időjárás azoknak, akik korcsolyázni akartak Keszthelyen. Hanna tavalyelőtt, itt az Energia téren tanult meg korcsolyázni. Már nagyon várta, hogy újra csúszkálhasson.

„Anya tanított, meg apa. Úgy hogy először én voltam benn, aztán a Milán jött be és először én voltam az ügyesebbik” - nyilatkozta Molnár Hanna. 

 

20 méteres átmérő, valamivel több mint 300 négyzetméter. Ekkora a Balaton-parti korcsolyapálya. Legfeljebb 45 fő tartózkodhat egyszerre a jégen. A rutinosak azt mondják, ez olyan mint a biciklizés: nem lehet elfelejteni. Főleg a gyerekek-fiatalok éreznek rá gyorsan a korizásra.

„Nagyon jó, harmadikba kezdtem, négy éve nem voltam. Tegnap kezdtem el és már így belejöttem” - mondta Tóth Martin. 

A télisportok szerelmeseinek évek óta csak a mesterséges jégpályákon van lehetősége csúszkálni. Utoljára 2017-ben fagyott be úgy a Balaton, hogy biztonsággal lehessen rajta korcsolyázni. Az általunk megkérdezett szülők szerint ez a pálya jó lehetőség – első sorban a gyerekeknek - amíg újra befagy a magyar tenger.

„Nyilván amíg a Balaton nem fagy be – nyilván ezt várjuk nagyon, addig ez kiváló lehetőség, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezhessék addig is a téli szünetig, ünnepekig a telet, illetve utána is, közben is. Élvezzük nagyon, ők is élvezik. Nagyszerű lehetőség, köszönjük” - mondta Benczes István. 

A pályát rendszeresen karban tartják. Hétvégente két alkalommal, nyitás előtt, illetve félidőben is végig mennek a tisztítógéppel a jégen. A korcsolyázók szerint nagyon jót tesz ez a művelet. A mintegy negyed órás takarítás után csúszik a legjobban a jégpáncél. A Balaton-parti korcsolyapálya hétköznapokon délután 3 és este 7, míg hétvégéken 11 és este 7 között tart nyitva. Karácsonykor és szilveszter napján is várják majd a korizókat. Kedvezőtlen időjárás esetén szünetelhet az üzemelés. A pálya használata ingyenes, az ide érkezőket büfével, korcsolyabérlési lehetőséggel és értékmegőrzővel is várják. A házirend szerint csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni a pályán, melyre cipővel, étellel, itallal és cigarettával tilos belépni. 

Az adventi programok új attrakciója a Fő téri műjégpálya. A 200 négyzetméteres felületet csak a gyerekek használhatják, szülők csak abban az esetben mehetnek a műanyag borításra, ha gyermeküket segítik. A pálya és a korcsolyabérlés is díjmentes. A november 28. óta üzemelő pálya hétköznaponként 14-19 óráig tart nyitva, hétvégén pedig 14-20 óráig. Ez a létesítmény is üzemelni fog az ünnepek idején.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 12. péntek 16:34 | Keszthely
Még egy héttel meghosszabbítják a nyitva tartást.
| 2023. feb. 7. kedd 16:00 | Keszthely
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
| 2021. dec. 2. csütörtök 16:49 | Keszthely
Az Energia téren lévő létesítményt a hét minden napján ingyenesen használhatják a korcsolyázók.
| 2020. jan. 7. kedd 15:33 | Keszthely
A hétvégén is sokan látogattak ki az Energia térre a csúszkálás szerelmesei.
| 2018. dec. 23. vasárnap 17:55 | Keszthely
Az idei évben hosszabbított nyitva tartással várja a korizás szerelmeseit az Energia téren lévő jégpálya.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.