Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Pro Cultura Keszthely díjat kapott Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna
2020. jan. 23. csütörtök | Keszthely
Pro Cultura Keszthely díjat kapott Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna
Az oktatásban és város kulturális életében végzett kiemelkedő munkájáért vehette át a Pro Cultura Keszthely díjat Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna. Az elismerést a magyar kultúra napján immár 15. alkalommal adták át a város elöljárói. Ünnepi beszédében Csótár András a magyar kultúra sokszínűségéről és megőrzésének fontosságáról ejtett szót.

Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna, a Festetics György Zeneiskola nyugalmazott pedagógusa vehette át a Pro Cultura Keszthely díjat. A kitüntetést Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke és Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere adták át. A zenepedagógusnak az oktatásban és a város kulturális életében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért ítélték oda az elismerést. Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna kifejtette, a kitüntetés elnyerése nem csak az ő érdeme, hanem mindazoké, akikkel együtt dolgozott az évtizedek során.

„Nekem ez egy nagy köszönet. Nagy köszönet az elmúlt évtizedek munkájáért. Amikor az ember elkezd dolgozni, sok mindent tesz azért, hogy jobb legyen, szebb legyen minden, de mindenkiben, legalábbis nagyon sok emberben, bennem is van valami egyéb, amit szeretne megvalósítani. Ehhez voltak társaim és igyekeztem minél többet tevékenykedni.” - emelte ki a díjazott.

Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna a Helikon Kórus állandó zongorakísérőjeként a város számos eseményén részt vesz. Emellett aktív szerepet vállal a Helikoni Ünnepségek komolyzenei ágának lebonyolításában. Mindemellett számos rendezvényen működik közre és pedagógusként Keszthely zenekultúrájának aktív formálója.

A magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen Csótár András elmondta, nagy büszkeség, hogy Keszthely viselheti a magyar kultúra városa címet, ugyanakkor úgy véli, nagyon sokat kell tenni azért, hogy ezt tartalommal lehessen megtölteni.

„A kultúra nagyon sokrétű fogalom. Nem csak a klasszikus értelemben vett dolgok tartoznak bele, mint a színház például vagy a festő- vagy képzőművészet, de a kultúrába beletartozik a zeneművészet is, beletartozik az épített kulturális örökségünk, és a mindennapi dolgaink is a kultúra része. Hogy mást ne mondjak, kulturáltan beszélni és étkezni is ugyanannyira fontos, mint a kulturált viselkedés a mai világban. Erre hívja fel az a mai nap a figyelmet.” - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Manninger Jenő is. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, jó, hogy Keszthelyen az oktatásban külön súlya van a kultúrának. A virtuális világgal szemben ugyanis kiemelten fontos az oktatásban és a kultúrában tevékenykedők munkája – tette hozzá.

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségen a Festetics György Zeneiskola növendékei adtak koncertet. A közönség a fiatalok zongorajátékát élvezhette, az intézmény ugyanis ezzel köszöntötte a Pro Cultura díjas Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsannát. A rendezvény végén a Balaton Kamarakórus éneke csendült fel.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

| 2021. jan. 22. péntek 16:41 | Keszthely
A Nagyváthy Néptáncegyüttes alapítója posztumusz kapta az elismerést, a kitüntetést fiai vették át.
| 2019. jan. 23. szerda 11:38 | Keszthely
Baráti szálak és az irodalom szeretete köti össze a Pro Cultura díjasa Helikon Versmondó Kör tagjait.
| 2018. jan. 23. kedd 17:30 | Keszthely
A város kulturális kitüntetését idén az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány kapta.
| 2017. jan. 23. hétfő 19:58 | Keszthely
A Pro Cultura Keszthely díjat idén Horváth J. Ferenc vehette át a Balaton Színházban.
| 2016. jan. 26. kedd 08:49 | Keszthely
A Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport tevékenységét ismerte el a város idén a Pro Cultura Keszthely díjjal
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.