Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Aranykorúak farsangoltak
2020. feb. 4. kedd | Sármellék
Aranykorúak farsangoltak
Február 1-n tartotta az Aranykorúak Társasága a hagyományos farsangi rendezvényét. A vidám programnak ezúttal is a sármelléki művelődési központ volt a helyszíne. Huszonhárom nyugdíjasklub lépett színpadra táncos, dalos, verses produkciókkal.

A nyugdíjas klubok tagjai  vidám műsorokkal léptek a közönség elé. A zenés táncos produkciók, ötletes koreográfiák mellett vicceket, humorral átszőtt verseket is hoztak az idei mulatságra. Nem csak a műsorszámok, hanem a jelmezek is mutatták, hogy milyen lelkesen készültek a csapatok. Sok-sok közös délután és este kellett ahhoz, hogy a ruhák is elkészüljenek és a produkció is sikeres legyen.

"Az Aranykorúak Keszthelyi  Járási Társaságát 2007  2012-ben a Keszthelyi Vöröskereszt kezdeményezésére hoztuk létre. Azóta immár hetedik alkalommal tartunk itt Sármelléken farsangot. Én azt hiszem, hogy az a nyugdíjas csoport amelyik itt készül, az egyrészt feladatot ad a nyugdíjasoknak, nagyon ötletes jelmezekkel készülnek és ehhez bizony több hetes munka kell és úgy érzem, hogy az ő közösségüket ez közösséggé kovácsolja hiszen közösen adnak elő produkciókat." -mondta el a társaság elnöke, Kapcsándy Mária.

Horváth Tibor Sármellék polgármestere köszöntötte az Aranykorúak Farsangjának résztvevőit.  Évek óta a település művelődési központja ad otthont a nyugdíjasok vidám programjának. amire az idén is 23 szervezetből érkeztek.

"Igazából mindig arra törekszünk, hogy az időseket egy kicsit megmozgassuk. Vagyunk fiatalok is a csoportban úgy, hogy egy  Dupla Kávé számmal készültünk, boszorkány a feleségem címmel, zalavári boszorkányok, ill. egy Michael Jackson számmal készültünk a Jackson csajokkal."- mondta Gerecs Mária, a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Csoport művészeti vezetője.

Nem volt olyan fellépő az Aranykorúak farsangján aki ne csalt volna mosolyt az arcokra. Az igazi téltemető vidámságra  még a műsorvezető is jelmezt húzott. Számára is fontos volt a stílusos megjelenés.

"Rendkívül fontos, hiszen mi öregek, ahogy mondják a nyugdíjasok a második gyermekkorunkat éljük és miden korosztálynak nagyon fontos a játék, a móka, a vidámság, a kacagás, s minden éven én is be szoktam öltözni valamilyen jelmezbe, mert hát egy szervező, egy ceremóniamester hogy várja el azt a hasonló korúaktól, hogy jelmezbe vonuljanak fel, ha ő maga kilóg a sorból." -mondta a ceremóniamester, Balázsy Mária Éva.

Az Aranykorúak Farsangján 23 nyugdíjas klub, 25 produkciót mutatott be Sármelléken.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásért Egyesület Mozgáskorlátozottak Szakosztálya rendhagyó ünnepe
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötletes jelmezekkel versengtek a zsűri előtt a jelentkezők a Keszthelyi Városi Karneválon.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
A Kis Szent Teréz Plébánia farsangi bálján befolyt bevételből a fiataloknak szerveznek lelki programokat.
| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
Az ESZI Idősek Otthonának lakói jelmezes felvonulással, tánccal és fánkkal ünnepeltek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.