Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / A zalai borászatokat is segíti a Pincenavigátor
2020. feb. 21. péntek | Garabonc
A zalai borászatokat is segíti a Pincenavigátor
Élmények és borok felfedezésében is segít a Pincenavigátor. A webalkalmazás a Zalai Borút Egyesület projektén belül valósult meg, melyet a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Közintézettel együttműködve készítettek. A pincenavigátoron keresztül személyes történetek alapján, közvetlenebb módon ismerhetik meg az egyes pincészeteket az érdeklődők, akik kedvezményeket is igénybe vehetnek.

A zalai borvidékre leginkább a kisebb pincészetek a jellemzőek. A legtöbb helyen inkább fehérszőlő található, melyekből jóízű nedűt tudnak a borászok készíteni. A zalai dombok adottságainak köszönhetően minőségi italt tudnak előállítani a szakemberek.

A Zalai Borút Egyesület 1999 óta közel 100 borosgazda munkáját segíti azzal, hogy népszerűsíti ennek a vidéknek a termékeit. Ezzel kapcsolatban különböző projektekbe kezdenek bele. Tavaly elindították többek között a Szőlőhegyi Pikniket.

„Három partnerrel jött létre összesen. Dobronak a szlovéniai partner, Zalakaros a másik partner és a Zalai Borút Egyesület az pedig a vezetőpartnere. A cél az volt, hogy ezzel a Szőlőhegyi Piknik című projekttel egy kicsit kitoljuk a szezont, ne kössük csak a nyári turizmusra az idegenforgalmat. És hát ezzel a borok népszerűsítését egész évre ki tudjuk tolni.” - ismertette Martincsevics István, a Zalai Borút Egyesület elnöke.

A projekthez tartozik egy új weboldal létrehozása is. A Pincenavigátorról sajtótájékoztató keretében számolt be a megvalósító Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kovács Szabolcs. Mint elhangzott, ez a honlap nem csak egyszerűen összegyűjti a pincészeteket, azokat személyes történetek alapján hozza közelebb a látogatókhoz.

„Ez egy eszközfüggetlen webalkalmazás, amely a felhasználóknak segít, hogy játékos túrákon, digitalizált túraútvonalakon fedezék fel a térségünket, a zalakarosi, a zalai, de akár a dobronaki attrakciókkal karöltve. Különböző extra információk, borrendszer, egy speciális kártyarendszer és különböző kedvezmények segítik ők ebben.”  

A fejlesztésről Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere elmondta, nem csak egy marketingfogásról van szó, hiszen különleges borászok vannak a térségben, akiket egy csokorba szedve ismerhetnek meg az érdeklődők.

A sajtótájékoztató keretében közös szőlőmetszésre is invitálták a megjelenteket. Az eseményen Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség bormarketingért felelős vezető szakértője elmondta, az MTÜ tavaly hasonló honlapot hozott létre, így a kettő kapcsolódhat is egymáshoz.

„Látszik, hogy egyrészről a borászatoknak is van igényük ilyen alkalmazásokra, másrészről a turisták, tehát magának a keresletnek is van igénye arra, hogy mindenki egy helyen legyen. És amikor megtervezi az utazását, akkor ne külön-külön kelljen  a borászatokat felkeresnie, hanem ilyen eszközöknek a segítségével meg tudja tervezni.”

Az eseményen elhangzott, az alkalmazással minőségi szolgáltatókat tudnak eljuttatni az érdeklődőkhöz, így segítve a kisebb pincészetek népszerűsítését.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. feb. 7. kedd 15:50 | Zalakaros
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
| 2022. okt. 7. péntek 12:00 | Zalaszentgrót
A egyre szárazabb éghajlat kedvező hatásokat mutat az itteni ültetvényekben.
| 2022. szep. 20. kedd 15:43 | Keszthely
Zászlósborral teszi fel újra a zalai borvidéket Magyarország bortérképére a régió borászközössége.
| 2017. júl. 11. kedd 10:43 | Keszthely
A KeszthelyFest programjait erősítette a belvárosi borfesztivál.
| 2013. jún. 24. hétfő 15:42 | Keszthely
A 3 napos rendezvényen a történelmi borvidékek 22 neves borházának nedűit lehetett megkóstolni.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.