Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A legkedveltebb borvidéki település lett Zalakaros
2023. feb. 7. kedd | Zalakaros
A legkedveltebb borvidéki település lett Zalakaros
A legkedveltebb borvidéki település címet kapta meg Zalakaros. Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester. A Magyarország borturisztikával és a közvetlen értékesítés erősítésével foglalkozó tematikus nap célja, hogy a tájékoztatás mellett elismerje az ország borvidékeit és azok cselekedeteit. A koccintás versenyen minden évben a legjobbak között volt Zalakaros.

A Zalai borvidék egyre jobban teljesít. A termelők egyre jobb szaktudással rendelkeznek és sokrétű a fajtahasználat is. Tavaly ez a régió volt az ország legcsapadékosabb területe, így kevésbé sújtotta az aszály. Megfelelő mennyiséggel és minőséggel zárták az évet a gazdák. A Zalai borvidéknek ezer arca van a borászok szerint. Mivel nagyon tagolt, ezért az egyes szőlőshegyeken különböző borokat tudnak készíteni. Korábban fehér és pezsgőalapú borok termelésére ismerték el a térséget, ez már változott. Nagyon fontos, hogy mára már elismert borászok vannak a térségben és minőségben is előrelépés történt.

„Úgy gondolom viszont, hogy a mostani világban már modern fajtákkal már nagyon érdekes szép vörösborokat is lehet készíteni. Nyilván a kékszőlő miatt a rosék is megjelentenek természetesen. Bár gyakorlatilag most már  szinte minden bortípus elkészíthető  a zalai hegyhátakon nagyon jó minőségben. Ugye ezek már  versenyeken eredményekben vissza is tükröződnek.” - mondta el Vig Zsolt borász.

A címmel azt az erőfeszítést ismerték el, melyet több mint egy évtizede Zalakaros a borkultúra kapcsán megtett – fogalmazott Novák Ferenc polgármester. A koccintás nevű versenyen minél több borásznak és borkedvelőnek kell egy időben koccintania a település lélekszámát is figyelembe véve. Ebben jeleskedett a település. Ez a verseny egyrészt hozzájárul a hagyományok ápolásához, valamint közösséget is épít. Zalakaros emellett turisztikai téren is kiemelkedőt alkotott. A Turizmus TOP10 polgármestere között szerepel Novák Ferenc, és a település.

„Kiválasztja a turisztikai szakma mindig azt, hogy kik azok a meghatározó polgármesterek, akik az adott évben – tehát nem életműveket díjaznak – meghatározóak a turizmus életében. Zala megyére büszkék vagyunk, mert jómagam is és Papp Gábor is meghatározó személyiséggé avanzsáltunk a szakemberek által. Óriási megtiszteltetés. De mindig hozzáteszem ez csak részben, nagyon kicsit az én munkámnak az eredménye. Hanem azoké, akik a turizmusban dolgoznak. És igazából itt én jelképezem a település egészét, tehát másnak az érdeme.”

A polgármester hozzátette, az elmúlt évben több szakterületeken is első lett az országban Zalakaros.   A dobogó tetejére állhattak a Virágos Magyarországért versenyen, az év turisztikai település kategóriában pedig harmadikak lettek Szeged és Debrecen mögött. Ebben az évben is a minőségre törekednek a településen.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 7. péntek 12:00 | Zalaszentgrót
A egyre szárazabb éghajlat kedvező hatásokat mutat az itteni ültetvényekben.
| 2022. szep. 20. kedd 15:43 | Keszthely
Zászlósborral teszi fel újra a zalai borvidéket Magyarország bortérképére a régió borászközössége.
| 2020. feb. 21. péntek 17:52 | Garabonc
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
| 2017. júl. 11. kedd 10:43 | Keszthely
A KeszthelyFest programjait erősítette a belvárosi borfesztivál.
| 2013. jún. 24. hétfő 15:42 | Keszthely
A 3 napos rendezvényen a történelmi borvidékek 22 neves borházának nedűit lehetett megkóstolni.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.