Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Applikáció segíti a fizikai kontaktus nélküli kárbejelentést
2020. ápr. 15. szerda | Keszthely
Applikáció segíti a fizikai kontaktus nélküli kárbejelentést
Egy telefonos alkalmazás segítségével fizikai kontaktus nélkül is elvégezhető a baleseti kár bejelentése a biztosító felé. Az E-kárbejelentő applikációt tavaly januárban adta ki a Magyar Biztosítók Szövetsége. A cél az volt, hogy egyszerűsítsék és gyorsítsák a kárbejelentést. A járványügyi helyzetben még hasznosabb lehet az alkalmazás, hiszen akár a balesetet szenvedő felek egymástól méterekre, a saját kocsijukban ülve tölthetik ki a bejelentőt.

A KSH adatai szerint tavaly 16.627 baleset történt Magyarországon, ebből Zalában 434, ami Tolna és Nógrád megye után a legalacsonyabb szám hazánkban. A balesetek elszenvedője kártérítési igénnyel élhet az okozóval szemben. Ennek kielégítésére szolgál a kötelező felelősségbiztosítás. Az ehhez szükséges kárbejelentést a jól ismert kék-sárga papír mellett tavaly január óta mobiltelefonos alkalmazással is el lehet végezni.

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője: „Az E-kárbejelentőt tavaly januárban indította útjára a Magyar Biztosítók Szövetsége. Ennek a kimunkálásában, kidolgozásában a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon résztvevő mind a 13 biztosítótársaság tevékenyen részt vett és lényegében az a cél, hogy valóban egy közös platformról lehessen intézni a kárügyeket, méghozzá online, digitális formában.”

A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint az E-kárbejelentőt eddig több mint 272 ezren töltötték le az ekar.hu oldalról, illetve a mobiltelefonok alkalmazásboltjaiból. 2019. januárja óta ezen keresztül mintegy 8800 bejelentés érkezett a biztosítókhoz. Az ingyenes kényelmi szolgáltatás a hagyományos kék-sárga papíralapú kárbejelentőnek kínál egy alternatívát; kényelmesebb, gyorsabb, digitális ügyintézésre. A MABISZ kommunikációs vezetője szerint a koronavírus járvány miatt még inkább hasznos az a lehetőség, hogy fizikai kontaktus nélkül rendezhető a helyszíni kárbejelentés.

„Lehetővé teszi azt, hogy a károkozó és a károsult egyidejűleg töltse ki az applikációt úgy hogy párosítják egy megadott kód segítségével a telefonjaikat. Tehát elindul az applikáció, felkínálja a lehetőséget, hogy egy telefonról, vagy kéz telefonról akarjuk kitölteni a kárbejelentést, utána pedig lényegében ugyanazon a rubrikákon visz keresztül, mint a papíralapú kárbejelentő, viszont így lehetőség van arra, hogy közvetlen fizikai kontaktus nélkül is kitöltsük a kárbejelentőt” - fogalmazott Lambert Gábor. 

Az E-kárbejelentőnek köszönhetően a kárügyintézéshez sem kell a személyes jelenlétünk. A MABISZ szerint a felület felhasználóbarát, a tapasztalatok szerint különösebb internetes jártasság nélkül is 20-25 perc alatt kitölthető a kárbejelentés az alkalmazás segítségével. A felhasználót több apróság is segíti; a helyszínrajzot beépített figurákkal lehet elkészíteni, de a fényképek mellett hang-, és videófelvételt is lehet mellékelni a bejelentéshez. A díjigazoláson és a zöldkártyán lévő QR kódok beolvasásával pedig bevihetjük az alkalmazásba a szerződésünk adatait, ez szintén gyorsítja és egyszerűsíti a kitöltés folyamatát.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. feb. 24. csütörtök 18:33 | Keszthely
Az Év Honlapja versenyen a fődíjat is elhozta és egy különdíjat is bezsebelt.
| 2022. feb. 17. csütörtök 17:30 | Keszthely
Az Abszolút Díjat és mellette az Év Kreatív megoldása díjat is elhódította az alkalmazás.
| 2022. feb. 16. szerda 14:53 | Keszthely
Már több mint 1 millióan regisztráltak a MÁV-Volán-csoport online rendszereibe.
| 2021. okt. 14. csütörtök 15:00 | Keszthely
Elindult Magyarország első interaktív városi mobilalkalmazása.
| 2021. aug. 12. csütörtök 17:48 | Keszthely
Megújult a honlap, látogatható a szabadulószoba és alkalmazás teszi színesebbé a tárlatlátogatást.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.