Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Elindult a 174. hajózási szezon a Balatonon
2020. jún. 1. hétfő | Keszthely
Elindult a 174. hajózási szezon a Balatonon
A pünkösdi hétvégén vette kezdetét a 174. hajózási szezon a Balatonon. A korábbi évekhez képest később kellett elkezdenie a Balatoni Hajózási Zrt.-nek a személyhajózási szezont, a járvány miatt ünnepélyes megnyitó nélkül. Vasárnap az esős idő ellenére is többen látogattak ki a keszthelyi mólóhoz, hogy részt vehessenek a panoráma körtúrán.

Délutáni útjáról tér vissza a 129 éves Helka nosztalgiahajó a keszthelyi kikötőbe. A sétahajózás lehetőségére idén tovább kellett várniuk az utasoknak. A megszokott húsvéti szezonnyitó ugyanis pünkösdig tolódott ki a koronavírus-járvány miatt. Az érdeklődőket az esős idő sem tántorította vissza, hogy kipróbálják az egy órás körutazást. Nem csak a környékbeliek, a távolabbról - például Békés megyéből - érkező vendégek is szívesen vettek részt a sétahajó járatán.

„Az egész úgy jött, hogy születésnapi partira jöttünk. Csak család, szűk családi körbe és  miután itt leszünk Keszthelyen két napot, eldöntöttük, hogy kijövünk. Így spontán jött az egész, hogy elmenjünk hajókázni.” - osztotta meg Kása András.

A személyhajózás kapcsán is több biztonsági szabályt be kell tartani. A hajók zárt utastereiben kötelező a szájmaszk viselése. E mellett meg kell tartani a rendeletben előírt 1,5 méteres távolságot a pénztárnál és a hajók fedélzetén is. A szállítható utasok számát átmenetileg csökkentették, emiatt csak korlátozott számban válthatók jegyek a hajójáratokra. A Helkán június 12-ig naponta négyszer nézhetik meg a balatoni panorámát az utasok. A délutáni kikötések után félóra múlva indul a következő járat, így azok, akik kedvet kapnak, szinte azonnal indulhatnak.

„Budapestről érkeztünk és gondoltuk, hogy pünkösdöt kihasználva kicsit szétnézünk Keszthelyen, kirándulgatunk, úgyhogy ezért is most egy hajókirándulást terveztünk be.” - mondta el Kovács Gábor.

Május 30-tól egyelőre csak a kiemelt sétahajó járatok váltak elérhetővé a Balatonon. A Balatoni Hajózási Zrt. ugyanis alakalmzkodva a kormányzati rendelkezésekhez kéthetes periódusokban hirdeti meg a személyhajózási menetrendjét. A Társaság folyamatosan követi nyomon az utasforgalom alakulását, ehhez alkalmazkodva módosít a menetrendeken és a kapacitásokon is. A BAHART az elmúlt időszakban fejlesztette az állomásépületet Keszthelyen. A többhónapos beruházás keretében kialakítottak a korábbiakhoz képest egy színvonalasabb kiszolgáló új pénztár- és üzlethelyiséget, valamint egy kisebb várótermet is építettek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 4. péntek 18:18 | Keszthely
Tovább gyarapította magyar bajnoki címeit Sallai Gábor.
| 2023. aug. 1. kedd 14:59 | Balatongyörök
Kicsik és nagyok is izgalmas programokon vettek részt a Szirénások napján Balatongyörökön.
| 2023. jún. 8. csütörtök 16:19 | Keszthely
Csörlőztek, csomóztak és élvezték a rangató Balatont a keszthelyi gyerekek.
| 2023. máj. 1. hétfő 16:59 | Keszthely
Az eseményre hajókázással, előadásokkal és kirakodóvásárral is készültek a szervezők.
| 2023. ápr. 12. szerda 10:52 | Keszthely
Elkezdődött már a szezon, vannak, akik már birtokba vették a Balaton vizét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.