Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / "Komoly zene nincs, csak jó, vagy rossz"
2023. nov. 15. szerda | Keszthely
"Komoly zene nincs, csak jó, vagy rossz"
A programban Haydn, Weiner, Csajkovszkij szerzeményei kaptak helyet, amiket a Liszt Ferenc-díjas karmester, Hámori Máté vezényelt. A Filharmónia bérletet váltók elismert karmestereket, szólistákat hallhatnak.

A Danubia Zenekar azt vallja, hogy komoly zene nincs, csak jó, vagy rossz zene. Színes repertoárral igyekeznek minél szélesebb közeget behívni koncertjeikre.

„Tehát olyanok, akik erre készülnek és minden évben valószínű megveszik a bérletüket, és szeretnek klasszikus zenei koncertre járni, velük egy kicsit könnyebb dolgunk van, hiszen tudják azt, hogy mire számítsanak és mit hozhatunk nekik. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezeken a bérletes koncerteken amerre mi járunk az országban, mindenhol nagyon-nagyon lelkesen és meleg szívvel fogadnak minket.” nyilatkozta Hámori Máté, a Danubia Zenekar karmestere.

A este folyamán felcsendült Haydn: D-dúr zongoraversenye, Weiner Szerenádja  és Csajkovszkij 5. szimfóniája. A színház vezetése szerint régóta várt előadásnak lehettek szem és fültanúi a zeneszerető látogatók.

„Én úgy gondolom, hogy mindenki izgatottan tekint erre az előadásra, hiszen a covid után években ez már várható volt, hogy a filharmónia előrukkol valamilyen új ötlettel. A bérleteseink már találkozhattak az idei év meglepetésével. Én úgy gondolom, hogy a mai nap is mindenképp egy kellemes kóstolót és betekintést ad a keszthelyi közönségnek a filharmónia idei összeállításába.” fogalmazott Stadler Tímea, a Balaton Színház igazgatója.

A Filharmónia több átalakulása mellett több mint 7 évtizede szolgája a magyar zenei életet. A Filharmónia Magyarország nevet 10 éve vették fel.  Azóta azt tapasztalják, hogy egyre népszerűbbek a közönség körében.

„Nagy öröm számomra például Keszthely is, ami nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, bérletes közönségében nagy öröm volt az elmúlt években is a közönséget látni, ahogy egyre többen érdeklődnek a klasszikus zene iránt itt Keszthelyen, annak ellenére, hogy annyira nagy város, mint amennyire kitűnőek a lehetőségei, a színpadot, és a termet tekintve.” - hangsúlyozta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Balaton Színház a Filharmónia bérletben 4 koncerttel hozza közelebb a zenét a közönséghez. Ennek a nyitánya volt a Danubia Zenekar. Olyan kivételes fellépők jönnek még Keszthelyre, mint a Savaria Szimfonikus Zenekar, vagy az Anima Musicae Kamarazenekar. A programot egy színészlegendákkal tűzdelt rendhagyó gálakoncert is tarkítja.

Pelikán Péter - KeszthelyTV

| 2023. okt. 31. kedd 16:40 | Balatongyörök
Az együttes 100 helyszínen ad 100 koncertet a jubileum alkalmából.
| 2020. jún. 23. kedd 19:12 | Keszthely
Június 20-n tartották az első szabadtéri koncertet a Zenepavilonnál Keszthelyen.
| 2020. feb. 11. kedd 17:19 | Keszthely
A koloratúrszoprán énekesnő Horváth István tenorral telt ház előtt lépett fel a Balaton Színházban.
| 2018. okt. 16. kedd 10:22 | Keszthely
Elkezdődtek a Filharmónia Magyarország őszi koncertjei.
| 2018. már. 13. kedd 22:58 | Keszthely
A Junior Prima díjas Csabay Domonkos zongorán, Janca Dániel ütőhangszereken kápráztatta el a közönséget.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.