Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Miklósa Erika először koncertezett Keszthelyen
2020. feb. 11. kedd | Keszthely
Miklósa Erika először koncertezett Keszthelyen
A Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán énekesnő a Filharmónia bérletsorozat idei első hangversenyén Horváth István tenor énekessel lépett színpadra. Az est iránt nagy volt az érdeklődés, a Balaton Színház zsúfolásig megtelt, a jegyek már hetekkel korábban elfogytak.

Miklósa Erika egy nem éppen tőle megszokott, de annál különlegesebb esten varázsolt egyedi hangulatot a keszthelyi teátrumba. Duettpartnere, Horváth István harmonikán kísérte az opera- és operettirodalom, valamint a sanzonok világának legismertebb slágereit. A két művész több mint tíz éve ápol szoros barátságot, a közös összejöveteleken pedig sokszor nótáznak. „Kerestük a dalokat, hogy mit tudunk együtt énekelni a társaság élvezetére. És egyszer mondtam a Pistinek, hogy mi lenne, ha ezt koncerten is előadnánk, kvázi mintha egy nagy nappaliban ülnénk mondjuk ötszáz emberrel, és akkor úgy elbeszélgetnénk velük, meg eldalolgatnánk. Azt mondta, próbáljuk ki. Ez az óta megy, és elég jól megy, szeretjük is. Mindig érdekes, mert mindenhol más a közönség. Mindenhol nagyon jó, de mindenhol más, és ezért a kis anekdotáink és a történeteink is majdnem hogy ahhoz kapcsolódnak.”

Horváth István egy Baranya megyei kis sváb falu, Véménd szülötte, ahol a mai napig őrzik és művelik a zenei hagyományokat. Hangszeresből lett operaénekes, bejárta az ország operaszínpadait, megfordult a világ számos pontján, de a gyökerek azért megmaradtak. „A harmonika volt az én régi nagy szerelmem. Bevallom őszintén, hogy most már csak akkor harmonikázom, hogy ha Erikával fellépünk. Mert annyi teendőm van, annyi éneklés van szerencsére a napjaimban, hogy ritkán fér bele. Úgyhogy azért is örülök, hogy újra egy ilyen koncerten itt lehetek Keszthelyen.”

Gyönyörű duettből sem volt hiány a másfélórás, magas művészi értéket hordozó hangversenyen, melyet a népes közönség végig vastapssal díjazott. A filharmóniai bérletsorozat ezzel félidejéhez ért, de a tavasz tartogat még különleges zenei élményeket, mondta Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatónője. „Még két koncert vár ránk, két nagyon szép koncert. A Nemzeti Énekkar lesz a márciusi koncert, és a Grassalkovich Vonósnégyes pedig áprilisban érkezik hozzánk. Ők sem voltak még a mi színpadunkon, úgyhogy őket is nagy szeretettel és nagy izgalommal várjuk.” És természetesen ilyenkor már elindul a következő hangversenysorozat szervezése is. A Filharmónia Magyarország és a Balaton Színház programfelelősei megkezdték az egyeztetéseket, hogy az áprilisi koncerten bemutathassák a közönségnek a jövő évad kínálatát.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

Miklósa Erika és Horváth István közös hangversenyéről bővebb összeállítással jelentkezik a február 25-i Szignatúra című kulturális magazin.

| 2020. júl. 1. szerda 15:24 | Keszthely
Dr. Horváth István ideje alatt jelentősen javult a keszthelyi kapitányság.
| 2020. júl. 1. szerda 15:21 | Keszthely
Nyolc év szolgálati idő után távozik a keszthelyi kapitányság éléről dr. Horváth István rendőrezredes!.
| 2019. ápr. 30. kedd 15:59 | Zalaegerszeg
Dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány is rangos elismerésben részesült.
| 2016. aug. 10. szerda 16:55 | Keszthely
Vasárnap délutánig több mint negyvenkétezer autó adata futott át a rendszeren.
| 2016. aug. 6. szombat 12:19 | Keszthely
Vasárnapig tart a fokozott ellenőrzés, melyre az ország több pontjáról érkeztek a rendőrök és polgárőrök.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.