Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Sikeres időszakot tud maga mögött a leköszönő rendőrkapitány
2020. júl. 1. szerda | Keszthely
Sikeres időszakot tud maga mögött a leköszönő rendőrkapitány
Továbbra is a rendőrség állományában folytatja munkáját dr. Horváth István. A leköszönő kapitányságvezető szervezetfejlesztéssel és rendőrök képzésével fog foglalkozni. Horváth István 8 évig állt a Keszthelyi Rendőrkapitányság élén, a vezető több dologra is büszke; működési ideje alatt bűnözői csoportokat juttattak börtönbe és jelentősen javult a kapitányságok közti rangsorban a keszthelyi rendőrség.

Dr. Horváth István 1980-ban a Keszthelyi Rendőrkapitányságon nyomozóként kezdte hivatásos pályafutását. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság után a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója is volt. Később a BRFK vizsgálati főosztályára is vezényelték. 1997-től a Nagykanizsai Rendőrkapitányság  kapitányságvezetője volt. 2012-ben lett a Keszthelyi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, mely pozíciót 2020. június 30-ig töltötte be. 

„Mindenki azt kérdezte, hogy hosszú volt-e vagy nem. Most így visszagondolva úgy érzem, mint hogyha egy pillanat alatt elugrott volna. Nagy kihívás volt, én nagy megtiszteltetésnek éreztem ezt a munkát, meg érzem most is. De mindennek eljön az ideje, ahogy szokták volt mondani. Az én felváltásom, nem leváltásom! ideje eljött” - nyilatkozta televíziónknak a leköszönő kapitányságvezető.

Dr. Horváth István elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy működési ideje alatt a 110-ről a 30-32. helyre sikerült hozni a kapitányságok rangsorában a Keszthelyi Rendőrkapitányságot. Hozzátette: „Amire nagyon büszke vagyok és remélem, hogy a hozzáállásom, illetve a személyiségem ehhez hozzájárult az pedig az volt, hogy viszonylag csekély számban hagyták el a pályát a kollégák. Illetve bizonyos nagyon fájdalmas bűncselekményi kategóriákban olyan sikereket értünk el – magyarul bűnelkövetői csoportokat iktattunk ki és jutattunk börtönbe, akik itt a környék életét betörésekkel megkeserítették.”  

Dr. Horváth István utóda dr. Andor László alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság korábbi osztályvezetője. Az elmúlt két hónapban a leköszönő és újdonsült kapitány közösen dolgozott, hogy Andor László behatóan megismerhesse a kapitányságot és annak illetékességi területét.Dr. Horváth István a rendőrség kötelékében folytatja munkáját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon: „Kaptam egy számomra nagyon vonzó lehetőséget főkapitány úr közvetlen környezetében. Szervezetfejlesztéssel, fiatal rendőrök, fiatal rendőri vezetők képzésével, néhány olyan speciális projekttel fogok foglalkozni – például vezetői kultúraváltás – amely így a 63. évemet taposva nagyon kedvező és én nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget megkaptam.”  

Pályafutása és keszthelyi működése során is több alkalommal ismerték el dr. Horváth István munkáját. Többek között az „Év zalai rendőri vezetője” címet is átvehette, de részesült a „Balatoni Régió Közbiztonságáért” díjban is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.