Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Időben megérkeztek a tankönyvek
2020. aug. 27. csütörtök | Keszthely
Időben megérkeztek a tankönyvek
Az elmúlt napokban 4091 iskolába, összesen 13 millió tankönyvet szállítottak ki. A Magyar Posta és Könyvtárellátó Nonprofit Kft. közreműködésével az intézmények időben vehették át a megrendelt tankönyveket. A szeptember 1-i tanévkezdésre minden készen áll. A keszthelyi iskolák egy részében ma már a könyvosztást is megkezdték.

A keszthelyi Egry József Általános Iskolában az elsős tanító néni örömmel nyitja ki az osztályterem ajtaját. Hosszú idő telt el azóta,hogy gyermekek zsivaja töltötte meg a termet. A  szépen feldíszített falak, táblák és a tankönyvek sokasága várja a tanulókat. A könyveket osztályonként, csoportosítva tárolják. Az első tanítási napon az osztályfőnököktől kapják meg gyerekek.

"A tankönyvek már augusztus közepén megérkeztek. Körülbelül 320 tanulónk fogja megkapni. Nem is tudok pontos számot mondani,mert folyamatosan vannak beiratkozó tanulónk még a tegnapi nap során is. De valahol 300-320 között van a tanulói létszámunk. Nagyon érdekes lesz ez a tanév, érdekes lesz már maga  a tanévnyitó ünnepélyünk is, hiszen nagy összevont  iskolai ünnepélyt nem tudunk tartani,de valamilyen módon szeretnénk ünnepélyesen elkezdeni a tanévet. Ezért a gyerekeink,tanulóink, osztálytermekbe fogják a tanévnyitó műsort az iskolarádión keresztül végighallgatni."- adott tájékoztatást Tóth Éva igazgató.

Gergely Réka az utolsó általános iskolai tanévét kezdi meg a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában., ahol ma vette át a tankönyveit.  Míg az alsósok könyveiért a szülők érkeztek a tankönyvosztásra kijelölt osztályba,  addig  a felsősök  maguk vették át a könyveket.  Örültek, hogy újra az iskola falai között lehettek.

"Most megyek 8. osztályba és továbbtanulni szeretnék igen és én úgy érzem, hogy nagyon jól megoldották az online oktatást. Én nem érzek tantárgyi hiányosságot, szerintem nagyon jól működött minden. - Várod már az iskolakezdést?- Igen, a barátok miatt mert őket azért már régen láttuk, de az online oktatással sem volt semmi gond."- mondta el az iskola tanulója.

Minden oktatási intézménybe egyeztetést követően időben kiszállították a tanításhoz szükséges tankönyveket.

"Augusztus 12-n pontban 8 órakor megérkezett az autó, leszállították. Hála isten hiánytalanul megérkeztek a tankönyvek Iskolánk 203 tanulója ma veheti át hiánytalanul a tankönyvcsomagját és az a szerencsés helyzet van, hogy az egész nyolc évfolyamnak nem kell fizetnie, hanem ingyenesen használhatják a tankönyveket."- mondta Kiss Tünde a tankönyvekért felelős pedagógus.

A kormány által lépcsőzetesen bevezetett térítésmentes  tankönyv a 2020/21-es tanévben az általános és középiskolába járókat valamint a szakképzésben résztvevőket érinti. A tanév első napjára 1,2 millió tanuló kapja meg a teljesen ingyenes tankönyveket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
| 2023. szep. 1. péntek 17:01 | Keszthely
Az iskolák közelében található gyalogátkelőhelyeknél segítik a közlekedést az egyenruhások.
| 2023. szep. 1. péntek 16:12 | Keszthely
3769 általános és középiskolás diáknak kezdődött el a 2023/2024-es tanév Keszthelyen.
| 2022. szep. 1. csütörtök 16:26 | Keszthely
Megkezdődött a 2022/2023-as tanév.
| 2022. aug. 24. szerda 21:58 | Balatonszentgyörgy
Már augusztusban megérkezett a szeptemberi családi pótlék, hogy könnyebb legyen a tanévkezdés.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.