Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Széles a koszorúkínálat a piacon
2020. okt. 28. szerda | Keszthely
Széles a koszorúkínálat a piacon
Szerdán is nagy volt az érdeklődés a koszorúk iránt a Városi Piacon. Sok árus kínálatából válogathatnak az érdeklődők november 1-ig. Idén is elsősorban a száraz- vagy selyemvirággal készített koszorúk iránt érdeklődnek a vásárlók, de az élővirágos fajtákat is szép számmal keresik. A tavalyi árakhoz képest átlagosan 10 százalékkal drágultak a koszorúk.

Már a reggeli órákban is sokan érdeklődtek a koszorúk iránt. Mindenszentek és halottak napjához közeledve egyre nagyobb igény van ezekre a sírdíszekre. A Városi Piac alsó területén található parkolóban több árus is kínálja portékáját. A legkülönfélébb koszorúk közül válogathatnak a vásárlók. Leginkább a fenyőalapú fajtákat keresik, de a mohás vagy tobozos változatot is szívesen vásárolják. Ezek a hölgyek is azért érkeztek, hogy szeretteik sírjára találják meg a megfelelő koszorúkat. Azonban nem csak a család, hanem az idős szomszédok, ismerősök részére is vásároltak.

„Általában ilyen közepes méretűekben gondolkodunk, vagy kisebbekben. Mivel azért azt is meg kell nézni, hogy a sírra mekkorát teszünk, mekkora a sír.” - osztotta meg Szabóné Erdélyi Renáta.

A kereskedők tapasztalata szerint meglepően korán kellett idén elkezdeni a koszorúk árusítását. Már több mint egy hete megtalálhatóak ezek a Városi Piacon. Az árusok próbálnak minden igényt kielégíteni. A legkisebbektől kezdve egészen nagyméretű koszorúkat is kínálnak. Az árak ezekhez és az alapanyagokhoz is igazodnak. 650 és 6500 forint között értékesítik ezeket a termékeket. Ez a tavalyi árakhoz képest körülbelül 10%-os növekedést jelent. Az árusok tapasztalata szerint változó, hogy milyen méretben vásárolnak az érdeklődők.

„Szinte minden napnak megvan a maga slágere. Érdekes, tényleg több 10 éves tapasztalat mondatja, hogy egyes napokon nem ugyanazokat a koszorúkat keresik. Van, hogy a nagyobb és drágább koszorúkat keresik, van, hogy a kisebbeket és olcsóbbakat. Érdekes, hogy ahogy közeledünk a naphoz, a mindenszentek napjához vagy a halottak napjához, általában a kisebbeket keresik jobban.” - mondta el Kubicsek László koszorúárus.

A koszorúk mellett az élővirágot is sokan keresik. Számtalan cserepes növényt kínálnak az eladók. Ezek között leginkább a gömbkrizantémok a legnépszerűbbek a vásárlók körében. Azok, akik nem tudnak ültetni a sírokra, a nyughelyek vázáiba a nagyfejű, vágott fajtájú virágok közül is válogathatnak a piac egész területén. A koszorú- és virágárusok november 1-ig minden nap kínálják portékáikat a piac területén.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 4. hétfő 15:06 | Keszthely
A Helikon Liget Egyesület tagjai is gyertyát gyújtottak.
| 2023. nov. 30. csütörtök 17:56 | Keszthely
A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra.
| 2023. ápr. 11. kedd 17:53 | Keszthely
Névadója szobránál koszorúzott a Tájak Korok Múzeumok Egyesület keszthelyi Kőrösi Csoma Sándor Klubja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.