Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Ellenőrzést tartottak a Zala megyei rendőrök
2020. dec. 15. kedd | Nagykapornak
Ellenőrzést tartottak a Zala megyei rendőrök
Az ittas járművezetők kiszűrésére és a járművek műszaki állapotára fókuszált a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombati ellenőrzése. A nagykapornak határában megállított autósokat megszondáztatták és figyelmet fordítottak a gumik és a lámpák állapotára. Az akcióban részt vett a Magyar Autóklub szerelője is, aki akár a helyszínen is segítséget nyújtott a sofőröknek.

Az ellenőrzés során elsősorban a járművek láthatóságára fordítottak kiemelt figyelmet a rendőrök. A hatóság a tél folyamán folyamatosan felhívja a figyelmet a világítóberendezések karbantartására és azok rendeltetésszerű használatára. Ugyanakkor fontos a járművek teljes műszaki ellenőrzése is a téli, ködös, csapadékos idő beköszöntével. A rendőrök azt mondják, a lámpák használata kapcsán vannak még hiányosságok, de például egyre többen figyelnek a téligumik meglétére és a jármű megfelelő műszaki állapotára.

„Én, nekem szokásom, hogy minden hosszabb út után – most Budapestről jövök – a mosóba fogok menni egyből, le is fogom tisztítani a kocsit. Egyrészt esztétikailag jobban néz ki, jobb, hogyha tiszta, másrészt meg nagyon fontos, hogy a közlekedésben részt vevők észrevegyenek engem is, amerre közlekedek, ezért mindent megteszek, ami szükséges.” - mondta egy járművezető, Horváth Róbert.

A közlekedésbiztonsági ellenőrzés része volt a nemzetközi roadpol akciónak, amelynek keretein belül ezúttal az ittas vezetőket szűrték ki. Ennek érdekében a megállított járművek sofőrjeit meg is szondáztatták a rendőrök. Az autók műszaki ellenőrzésében a Magyar Autóklub is részt vett. A szervezet szerelője – ha szükséges volt – helyben kicserélte a lámpák égőit, de több más műszaki problémában is segítséget tudott nyújtani. A szakember azt mondja, azt tapasztalja, hogy egyre tudatosabbak és körültekintőbbek az emberek.

„A műszaki oldaláról az a tapasztalatom több évtizeden át, hogy azért mindenki, vagy a többség legalábbis igyekszik egyre jobban rendben tartani az autóját. Évszaknak megfelelő abroncs, abból is azért egy viszonylag jó állapotban lévő, megfelelő minőségben. Nyilván itt is azért lehet találkozni extrém példával, de én úgy érzem, hogy egyre javul a tendencia.” - tájékoztatott Cseke Frigyes, a Magyar Autóklub segélyszolgálati szerelője.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, megyénkben a baleseti statisztika stagnál. Ugyanakkor az idei évben több volt a súlyos sérüléssel járó karambol, mint tavaly. A vezető baleseti ok továbbra is a sebesség nem megfelelő megválasztása és a követési távolság be nem tartása. Emellett azonban még mindig többen vannak olyanok, akik alkoholos befolyásoltság mellett ülnek a volán mögé. A szombati ellenőrzés ezek kiszűrését is célozta.

„Országosan is, de megyei szinten is javuló tendenciát mutat az ittas járművezetők ellenőrzéséből kifolyólag az ittas járművezetők kiszűrése. Nagy hangsúlyt fektetünk rá, hisz Magyarországon nulla tolerancia elve van érvényben a járművezetők tekintetében. Természetesen a továbbiakban is – főleg itt az ünnepek közeledtével, az ünnepekhez közeledve – ezen járművezetőknek az ellenőrzését – fókuszálva az ittas járművezetők kiszűrésére – hajtjuk végre.” - emelte ki Soós Szabolcs, a Zala Megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A járművezetők többsége egyetértett abban, hogy fontosak ezek az ellenőrzések. A rendőrség elmondta, az idei évben lehet további ellenőrzésekre számítani. Ezek szintén az ittas vezetésre, a gumiabroncsok állapotára és a passzív biztonsági eszközökre fókuszálnak majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2024. aug. 16. péntek 19:15 |
A négynapos hosszú hétvége miatt több településen rendeznek tömegeket megmozgató rendezvényeket.
| 2023. feb. 17. péntek 17:41 | Keszthely
A ROADPOL akciójában a biztonsági övek, a gyermekülések és a bukósisakok szabályos használatát nézték.
| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. júl. 20. szerda 16:49 | Magyarország
Ismét egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akciót szervezett a rendőrség.
| 2022. júl. 19. kedd 15:16 | Keszthely
Társszervezeteivel tartott átfogó ellenőrzést a keszthelyi rendőrség a szórakozóhelyeken.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
19:06
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika Tv
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.