Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szentekről nevezték el a Ranolder iskola tantermeit
2021. jan. 12. kedd | Keszthely
Szentekről nevezték el a Ranolder iskola tantermeit
Megáldották és jeles egyházi személyekről nevezték el a Ranolder iskola tantermeit. A hétfői házszentelés során az intézmény diákjait és dolgozóit is megáldotta Tál Zoltán lelki igazgató. Az ünnepi alkalommal olyan szentek és egyházi személyek nevét adták a termeknek, mint Szent István, Szent Cecília, vagy Vaszary Kolos. Az intézmény vezetésének célja, hogy példaképeket állítsanak a diákok elé.

A vízkereszti liturgiában megszentelt vízzel áldották meg a Ranolder iskola termeit, diákjait, tanárait és dolgozóit. A házáldást vízkereszt napján, illetve hetében szokás elvégezni. A termek ajtajának szemöldökfájára az évszám mellett a C+M+B felirat került, a latin Christus mansionem benedicat jelentése, Krisztus áldja meg ezt a hajlékot!

Tál Zoltán, az iskola lelki igazgatója elmondta, az Isten áldásával kísért cselekedet annyit jelent, hogy valami jót kívánunk Istentől az embereknek: „Az áldás az Istentől jövő jó. Mit kérünk? Jóság, szelídség, türelem, békesség, engedelmesség, egészség, a lélek legyőzhetetlen ereje. Csupa olyan jót, ami a hétköznapi életünkben fontos és hisszük, hogy az Isten megadja számunkra, így kísérje ebben az évben is az Isten áldása Ranolder iskolánkat, tanárainkat, tanítóinkat, diákjainkat és minden itt dolgozót.”

A termek megszentelése egyben névadás is volt. Az ünnepi alkalommal példás életű szentek és a katolikus egyház több kiemelkedő személyének nevével látták el a tantermeket.Többek között Szent János, Szalézi Szent Ferenc, Mindszenty József, Szent Imre vagy Vaszary Kolos nevét viselik mostantól a termek. 

„Tantermek elnevezése már egy régi elképzelés volt. Adhattunk volna számokat, de az egy rendkívül személytelen dolog, ráadásul mi, katolikus iskolában szeretünk példaképeket állítani, így adta magát, hogy a termeket is szentek, boldogok, vagy más nevezetes személyekről fogjuk elnevezni” - mondta el Őry Gábor iskolaigazgató. 

A házszentelést idén is lehet kérni a Fő téri plébánián. Az áldást természetesen a járványügyi helyzet figyelembevételével végzik el.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Érsekségi támogatásból és az iskola saját forrásából robotokat, okos táblákat és kémiai eszközöket vettek
| 2024. jan. 8. hétfő 14:48 | Keszthely
Az otthonok mellett munkahelyeket, oktatási intézményeket is megáldanak az atyák a hívek kérésére.
| 2023. nov. 30. csütörtök 17:56 | Keszthely
A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra.
| 2023. okt. 27. péntek 15:51 | Keszthely
Új gépjárművet vásárolt a Veszprémi Érsekség a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolának.
| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.