Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Dr. Andor László: jó és stabil a közbiztonság Keszthelyen
2021. jan. 26. kedd | Keszthely
Dr. Andor László: jó és stabil a közbiztonság Keszthelyen
16%-kal csökkent az ismertté vált jogsértések száma a tavalyi adatokhoz képest Keszthelyen – hangzott el ma sajtótájékoztató keretében. Dr. Andor László rendőrkapitány elmondta, stabil és jó a közbiztonság a városban a napokban megjelent információkkal ellentétben. A még jobb helyzet megteremtése érdekében az önkormányzattal összefogva tervezik a kamerarendszer bővítését és az építészeti bűnmegelőzésen is dolgoznak.

Január 19-én este érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy Keszthelyen megkéseltek egy férfit. Ahogy arról televíziónk is beszámolt, a 30 éves támadó egy szóváltás kapcsán rántott kést, mellyel könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott áldozata bal felkarján. A rendőrség 32 perc elteltével fogta el az elkövetőt, akinél megtalálták a kést is. A férfi letartóztatását a Zala Megyei Főügyészség felfegyverkezett garázdaság és a korábbi bűnügyi felügyelet megsértése miatt rendelte el.

A Vásár tér környéki bűncselekményekről is beszámolt sajtótájékoztató keretében dr. Andor László. A Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a korábban napvilágot látott információkkal ellentétben jó és stabil a közbiztonság a városban. Kiemelte, írásban csak egy megkeresés érkezett tavaly a Rendőrkapitányságra a Vásár térről. Hozzátette, az ezen a területen elkövetett 8 bűncselekmény az összes eset 3%-át jelenti. Beszámolt arról is, a 2020-as adatok biztatóak, a felderített esetek aránya 74.6% lett. Ez a 2010-es adatokhoz képest 10%-kal több.

„289 bűncselekményt regisztráltunk Keszthely városában. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 10 év legkevesebb bűncselekménye vált ismertté a tavalyi évben. Ami pozitívum a csökkenő összes bűncselekményszámon belül, hogy a kiemelten kezelt bűncselekmények, tehát azok, amelyek az állampolgárok szubjektív biztonságát, illetve az objektív biztonságot legjobban negatívan  befolyásolják, így mint a rablás, zsarolás, kifosztás, ilyen jellegű jogsértés nem volt. Ezzel párhuzamosan továbbá csökkenteni tudtuk a lopások, a lakásbetörések, betöréses lopások számát is.”     

Dr. Andor László beszámolt arról is, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy még biztonságosabb legyen Keszthely. Hétről hétre tervezik meg a közterületi jelenlétet, valamint szerdától már eseti jelleggel megerősítő erőt is kaptak a Készenléti Rendőrségtől.

„Amit a tavalyi évben is már elkezdtünk, illetve tovább folytatjuk az idei évben is, egyfajta napi 24 órás területi lefedettség azokon a prioritást jelentő területeken, ahol szükséges és indokolt a rendőri visszatérő ellenőrzés. Ezt a továbbiakban is fenntartjuk. ezt továbbra is alkalmazzuk.” - tette hozzá dr. Andor László.

A rendőrkapitány kiemelte az önkormányzattal való folyamatos együttműködés fontosságát is. Elhangzott, a jövőben tervezik kibővíteni a városban a kamerarendszert is, valamint dolgoznak az építészeti bűnmegelőzésen.

Nagy Bálint megköszönte a rendőrség munkáját. A polgármester elmondta, Molnár Tibor valótlan állításokkal próbálja rossz színben feltüntetni a város és ezzel a keszthelyi rendőrök munkáját értékeli le. A képviselő a január 19-i késelésről osztott meg írás közösségi oldalán.

„Szomorú tovább az a tény, hogy Molnár Tibor képviselő úr most már ha jól számolom legalább harmadszor sérti meg a keszthelyi embereket. Most éppen, ha jól tudom gettólakónak nevezte őket, ami azt gondolom, hogy elfogadhatatlan egy önkormányzati képviselő részéről, de hallottunk tőle már jobbágylelkűeknek is nevezte a keszthelyieket, mocsárlényeknek, meg már a jó ég tudja minek nevezi sértettségében. Ez szomorú és felháborító azt gondolom.”

A polgármester hozzátette, jelenleg is azon dolgoznak, hogy a város turizmusát fellendítsék, azonban a Keszthelyt rossz színben feltüntető kijelentésekkel ezeket mossák alá. Nagy Bálint felhívta Molnár Tibor figyelmét, hogy kijelentéseiért kérjen nyilvánosan bocsánatot a keszthelyi emberektől és a közel 120 szolgálatot teljesítő keszthelyi rendőrtől is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. júl. 28. csütörtök 19:06 | Gyenesdiás
Képzés, sport, közlekedés a programja a polgárőrök mentor táborának.
| 2022. júl. 13. szerda 19:06 | Keszthely
Három megye polgárőr szövetsége kötött megállapodást.
| 2022. júl. 5. kedd 16:15 | Keszthely
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
| 2021. dec. 17. péntek 16:00 | Keszthely
A rendőrség a bűncselekmények további csökkenésére számít.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.