Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Netikett és várostörténeti kvíz az Internet Fiestán
2021. már. 24. szerda | Keszthely
Netikett és várostörténeti kvíz az Internet Fiestán
A biztonságos internethasználatról és a világhálón alkalmazandó illemszabályokról szól Keszthelyen az idei Internet Fiesta. Az országos programhoz a kezdetek óta csatlakozó Fejér György Városi Könyvtár célja, hogy hangulatos és biztonságos légkör jelenjen meg az online térben. Az intézmény munkatársai a bibliotéka honlapján és a facebookon osztanak meg informatív tartalmakat, de kvízjátékot is hirdettek.

 Legutóbb 2019-ben tudták személyesen, a könyvtár olvasótermében megrendezni az Internet Fiestát. Az olvasás, a könyvtár és az informatika összekapcsolását megcélzó programnak a kezdetek óta részese a Fejér György Városi Könyvtár. A két éve megrendezett vetélkedőn a digitális írástudást és a világháló széleskörű felhasználási lehetőségeit sajátíthatták el a fiatalok.

A járvány miatt tavaly és az idén is az online térbe kényszerült az Internet Fiesta. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség több témakört adott meg a résztvevő intézményeknek. A Fejér György Városi Könyvtár a biztonságos internet, a tudásmegosztás és a netikett témakörét járja körül. Az online tér illemtana különösen fontos a bibliotéka munkatársai szerint. Honlapjukon és közösségi oldalukon osztanak meg érdekes információkat, többek közt arról, hogy mit illik és mit nem, az online térben.

„Az a cél ennek az alkalmazásával, hogy egy biztonságos és hangulatos légkör jelenjen meg az internetes kommunikációban. Bizony nem mindegy a stílus, nem mindegy, hogy csupa nagybetűvel írunk-e, ami illetlenség. Nagyon nem illik sms-ben szakítani. Nagyon fontos, ha valakinek ünnepi alkalomkor üzenetet írunk, akkor illik megszólítani, tárgy nélküli levelet nagyon illetlenség elküldeni” - nyilatkozta a tartalmakat kidolgózó Verebélyi Judit.  

Helytörténeti kvízjátékot is összeállítottak a könyvtár munkatársai. A „Ki mit tud városunkról?„ elnevezésű online feladatlapon Keszthely történelmével és híres személyekkel kapcsolatos kérdésekre várják a választ. 

„Például van három képünk és mindhárom kép a Festetics-család egyik tagjához kötődik. Gyakorlatilag ezt az egy nevet várjuk mi válaszként. Vannak évfordulós személyek a híres keszthelyiek között, akinek valamilyen évfordulója van. Az ő nevükre vagyunk kíváncsiak és a róluk szóló információkat adtuk meg a kérdésben” - részletezte a feladatsort Verebélyi Judit könyvtáros. 

Már 22. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak Internet Fiestát rendeznek. Kezdetben a világháló népszerűsítése volt a cél. Napjainkra viszont már a mindennapok részéve vált az internet. 

„Bár még mindig vannak, akik nem használják, vagy akik használják, nem használják ki teljes mértékben az internet nyújtotta lehetőségeket. Ezért most már az a cél, hogy a digitális írástudást terjesszük, illetve azt, hogy minél szélesebb körű felhasználási lehetőségeit megismertessük az olvasókkal” - mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes. 

Az Internet Fiesta március 18 - 25. között zajlik. A Fejér György Városi Könyvtár azonban továbbra is érdekes és hasznos tartalmakkal várja közönségét. Az évtizedes múlttal rendelkező Zöld Zala vetélkedő felhívását napokon belül közzéteszi online felületein a bibliotéka.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
Keszthelyen és a térségben is problémák merültek fel.
| 2023. már. 29. szerda 17:27 | Keszthely
A Keszthelyi Rendőrkapitánysághoz is folyamatosan érkeznek bejelentések .
| 2023. már. 23. csütörtök 17:11 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
| 2023. feb. 2. csütörtök 17:23 | Keszthely
Már a felsősök is túl sokat okostelefonoznak.
| 2022. szep. 9. péntek 13:09 | Keszthely
Az online zaklatás fő elszenvedői a gyerekek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.