Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Széles a sonkakínálat húsvét előtt
2021. már. 30. kedd | Hévíz/Keszthely
Széles a sonkakínálat húsvét előtt
Idén a házi jellegű füstölt sonkák fogynak a leginkább húsvét előtt. Az árusok ezen a héten számítanak a nagyobb számú érdeklődésre. A sertéshús árának növekedése miatt a tavalyi árakhoz képest pár száz forinttal drágább termékekre kell számítaniuk a vásárlóknak. A kínálat gyorsan fogy, ezért érdemes minél előbb megvenni a húsvéti sonkát.

Széles a sonkakínálat a GusztaHús üzletében. Zala megyéből származó hagyományos módon készített szívsonkák és gyorspácolt kötözött fajták is megtalálhatóak a húspultban. A húsvét előtti hetekben mindig megnövekedik az érdeklődés a termékek iránt. Ezek közül például a szívsonka az egyik legnépszerűbb termékük. A húsbolt dolgozói az elkészítésükkel kapcsolatban is adnak tanácsokat.

Kovács Gusztáv tulajdonos arról tájékoztatott, hogy a sertéshús árának növekedése miatt egyes termékek kilogrammonkénti ára akár 300-400 forinttal is több mint tavalyi. Ezt különböző akciókkal próbálják ellensúlyozni. Bár a járvány miatt érezhető, hogy kicsit kevesebbet vásárolnak az emberek, a húsvéti szokásoknak megfelelő bevásárlás nem marad el. Az eladók tapasztalata szerint nemtől és kortól függetlenül évek óta inkább a hagyományos termékeket keresik.

„A kedves vásárlóink az elmúlt évekhez viszonyítva azt mondom, hogy továbbra is a hagyományos termékeket szeretik jobban. Ebből ugye a hagyományosan füstölt és érlelt termékekről van szó. Ugye különböző elkészítési eljárással és darabolási formában készülnek ezek a termékek. Persze természetesen az olcsóbb termékek is előfordulnak, amik gyorspácolt formában érhetőek el.”

A Halászcsárdában már négy éve kínálnak húsvét előtt különböző parasztsonkákat. A három hétig sóban érlelt termékeket szikkadás után bükkfán füstölték meg. Ezek iránt is nagy az érdeklődés az ünnep előtt. Tapasztalatuk szerint nem tudnak annyit készíteni, hogy ne fogyjon el, többen visszajáró vendégek. Idén újdonsággal is várják a vásárlókat.

„Igyekeztünk hagyományos módon elkészített húsvéti sonkákat készíteni. Több fajtát is készítettünk, tipikus bőrös sonkát, három különböző részre vágtuk a combot. Készítettünk ezenkívül angolszalonnát, azaz füstölt karajt és füstölt tarját is. És kolozsvárit is. Ezt az idei évbe először készítettünk, reméljük, hogy ez is jó lesz és ezt is szeretni fogják a vásárlók.” - oaztotta meg Sendula Péter séf.

A Halászcsárda dolgozói nem emeltek idén az áron,  maradt a tavalyi 3500 forint/kilogrammos kínálat. Itt is ezen a héten számítanak a nagyobb érdeklődésre. Érdemes tehát már a napokban gondolkodni azon, hogy hol szerezzük be a húsvéti sonkákat, a készletek ugyanis gyorsan fogynak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. ápr. 12. szerda 17:10 | Keszthely
A tudatos vásárlás mellett számos praktikával megelőzhető az élelmiszerpazarlás.
| 2023. ápr. 5. szerda 18:10 | Keszthely
Húsvét közeledtével egyre többen indulnak bevásárolni - a keszthelyi piacon is fogy a sonka és a tojás.
| 2019. ápr. 11. csütörtök 21:55 | Keszthely
Az évnek ebben a szakában, a húsvét előtti hetekben fogy a boltokban legjobban a sonka és a tojás.
| 2018. már. 29. csütörtök 11:19 | Keszthely
A húsvéti termékek széles skáláját kínálja a Keszthelyi Piac, nagypénteken is várják a vásárlókat!
| 2017. ápr. 13. csütörtök 15:14 | Keszthely
A húsvét legfontosabb velejárójából, a sonkából óriási a kínálat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.