Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jól fogy a sonka és a tojás a piacon
2023. ápr. 5. szerda | Keszthely
Jól fogy a sonka és a tojás a piacon
Húsvét közeledtével egyre nagyobb a tömeg a bevásárlóközpontok, piacok környékén. Mivel nagypénteken már nem lesznek nyitva az üzletek, mindenki időben igyekszik beszerezni a szükséges élelmiszereket, az ünnephez kötődő díszeket, ajándékokat. A keszthelyi piac a szokásos választékkal várja a vásárlókat.

A szerdai piacnapon a szokásosnál kevesebben vásároltak, de a hústermékeket áruló pultoknál így is sorban álltak. A legtöbben a sonkát keresték - Dinnyés Jánosné is: "Nagyon gusztusos, és közben meg is kóstoltuk. Nagyon finom itt a sonka és a kolbász is. Tetszenek a piacok egyébként így vidéken, barátságosabbak. Mert mi Budapestről jöttünk. Nagyon örülök, hogy itt ilyet kaptam húsvétra."

A húskészítmények ára az országban 30-40 százalékkal magasabb most, mint egy évvel ezelőtt. Ez alól kivétel a sonka. Van, aki a húsosabb - míg mások a zsírosabb terméket keresik. "Igazából a zsírosabb sonkát azt azért kerestem, mert mangalicaevő vagyok. Mindig ennél a standnál vásárolok itt a piacon. Köveszteni pedig egyszerűen a húsvéti hagyományok miatt fogom; tojás és sós kalács lesz a húsvéti menü" - árulta el Nagy Judit.

A tavalyi adatok azt mutatják, hogy ilyenkor húsvét környékén fogy el a füstölt húsáru - benne a sonka - éves fogyasztásának 44 százaléka. Ez körülbelül 7500 tonnát jelent. Ehhez Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető titkára hosszáfúzte: "Van elegendő sonka a boltok polcain, felkészülten várták a húsvétot idén is. Az árak tekintetében azt látjuk a kereskedelmi egységekben, hogy a gyorsváltozat sonkák esetében 2000 forint alatt indul a sonka kilónkénti ára, míg a füstölt hagyományos érlelésű sonkák esetében ez az ár körülbelül 3500 Ft/kg."

A piacon természetesen nem csak húsáru, hanem friss zöldség és gyümölcs is kapható. De ha valaki díszítést szeretne a lakásába, virágok, közöttük barka is van az árusok kínálatában.

A tojás is jól fogy a piacon. A tavalyi évhez képest ugyan többet kell fizetni érte, de a húsvéti ünnepek miatt nem magasabb az ár, év eleje óta változatlan. Ángyán József Attila egyéni vállalkozó így látja: "Kiemelt forgalmú a tojás, meglehetősen keresett termék. Van belőle bőven, tehát nem hiánycikk. Hál' Istennek olyan időszak van most az országban, hogy nincsen tojáshiány. Ilyenkor természetesen mindenki duplán-triplán vásárol. Mi ezzel számoltunk, úgyhogy minden igényt ki tudunk elégíteni. Hála Istennek, felkapott."

A keszthelyi városi piac az ünnepek alatt is nyitva lesz: pénteken és szombaton is várják a vásárlókat az árusok.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. ápr. 12. szerda 17:10 | Keszthely
A tudatos vásárlás mellett számos praktikával megelőzhető az élelmiszerpazarlás.
| 2021. már. 30. kedd 15:42 | Hévíz/Keszthely
Továbbra is a hagyományosan érlelt és füstölt termékek iránt nagy a kereslet.
| 2019. ápr. 11. csütörtök 21:55 | Keszthely
Az évnek ebben a szakában, a húsvét előtti hetekben fogy a boltokban legjobban a sonka és a tojás.
| 2018. már. 29. csütörtök 11:19 | Keszthely
A húsvéti termékek széles skáláját kínálja a Keszthelyi Piac, nagypénteken is várják a vásárlókat!
| 2017. ápr. 13. csütörtök 15:14 | Keszthely
A húsvét legfontosabb velejárójából, a sonkából óriási a kínálat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.