Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fűszerkertet avattak
2021. júl. 6. kedd | Gyenesdiás
Fűszerkertet avattak
Májusban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a Diási vízimalom. Az egykori Talabér-Bujtor-Osvald-féle malom és környezete több érdekességet is kínál. A Festetics Fűszerkert és Herbáriumot pénteken adták át.

A gyógyító óriás a Diási vízimalom bejáratánál. Ez fogadja a vendégeket, hirdetve az egészséget és azokat a fűszernövényeket, amik segítségül szolgálhatnak az egészség megőrzésében. A település attrakciója május óta több látnivalót is kínál látogatóknak. Az új beruházás, a herbárium és fűszerkert ünnepélyes avatásán Gál Lajos polgármester köszöntötte a részvevőket és beszélt a beruházásról, amelynek keretében a vízimalom projekt teljes egészében elkészült.

"Azzal együtt, hogy teljeskörűvé vált ez a gyöngyszeme Gyenesdiásnak és bekapcsolódik nem csak a termékfejlesztési hálózatba, hanem a diási történelmi múltat bemutató hálózatba is."- mondta  apolgármester.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő az attrakció kapcsán emelte ki, hogy a balatoni települések fejlesztése elválaszthatatlan a turisztikai vonzerők bővítésétől.

"Láthatjuk azt, hogy több projektből milyen ügyesen rakták össze. A herbárium, fűszerkert, helyreállították a malmot, pékek munkáját bemutató kis kiállítás is van, s ráadásul mindez kapcsolódik a Festetics örökséghez."- mondta el Manninger Jenő.

A Festetics Fűszerkert és Herbárium , mint hozzáadott érték – Gyenesdiás kihagyhatatlan látnivalója - mondta a megnyitón Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese.

"Egy-egy ilyen kiváló fejlesztés amely hazai vagy akár EU-s forrásból valósul meg, azt az egyetlen célt szolgálja, hogy a térségbe látogató turista egy kicsivel több időt töltsön el és valóban egy négy évszakos desztináció legyen a Balaton. S a család valamennyi körét képes legyen lefedni. A ma átadott fejlesztés ezt a célt szogálja."- mondta Könnyid László.

A herbáriumban számos egészségre ható gyógy és fűszernövény, élelmiszer és tárgy megtalálható. Az ízlésesen kialakított térben és a fűszerkertben lehetőség van ismeretterjesztő foglalkozásokra is. A beruházás 58 millió forintos támogatott összegből készült el.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2020. júl. 14. kedd 14:09 | Gyenesdiás
Látványpékség, látványmalom és fűszerkert is helyet kap a megújult épületben várhatóan szeptembertől.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
Az önkormányzati fenntartású intézményekben osztották ki a hordozható számítógépeket.
| 2023. máj. 25. csütörtök 16:58 | Keszthely
A munka a Keszthely Zöld Város projekt egyik részeként valósult meg.
| 2022. aug. 8. hétfő 19:04 | Zalaszántó
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
| 2021. ápr. 22. csütörtök 19:03 | Keszthely
Könyveket vitt az időseknek Keszthely város polgármestere.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.