Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Beruházásokat adtak át Zalaszántón
2022. aug. 8. hétfő | Zalaszántó
Beruházásokat adtak át Zalaszántón
A páratlan szépségű zalai község Zalaszántó útjainak megújítása az egyik fő célja az önkormányzatnak. Önerőből a jelentős beruházásokat nem tudják elvégezni. Folyamatosan pályáznak. Így újulhatott meg a Szabadság utca és vásároltak egy elektromos utca seprőgépet amivel az utcák és terek tisztaságát, kényelmesen biztosíthatják.

Zalaszántó Árpád-kori település. Közel ezer fő lakja. Utcáinak nagy része felújításra szorul. Padka nélküli, kopott, kátyús belterületi utak. A temetővel szemben lévő Szabadság utca új burkolatot kapott. "Nagy örömünk végre, hogy tudtunk egy utcát felújítani. Nagyon időszerű volt, mert nagyon sok lyuk volt már az utcán, tehát kátyú keletkezett. Ezt amikor elkészült Zalaszántón  a szennyvíz rendszer, azóta nem újították fel, vagy nem tudtuk felújítani. Most sikerült. Közel 600 méternyi utat újítottunk fel. A pályázatból, Belügyminisztériumi pályázatból valósult meg, de az önkormányzatnak is hozzá kellett járulni, több mint 2,5 millió forinttal."- adott tájékoztatást Dézsi Attila polgármester.

Az önkormányzat dolgozója,Kucséber László mutatja meg, hogyan működik az az utcai elektromos hatékony tisztítási teljesítményű szívó és seprőgép amit a településfejlesztési beruházások pályázatán nyert támogatásból és 2 millió forint önkormányzati hozzájárulással tudott megvásárolni 9 millió 71 ezer forint értékben Zalaszántó. Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára a következőket mondta a zalaszántói beruházások átadási ünnepségén. Kiemelve, hogy egy település fejlődése, a lakosság, a közösség erejét is mutatja. "Nagyon jól mintázza azt, hogy hogy kell fejleszteni. Hiszen egy fejlesztéssel nem csak megépíteni kell valamit, hanem fenntartani is. S ez a mai nap itt Zalaszántón pont jó erre, hiszen egy útátadáson lehetünk, de másrészt ugyanúgy egy úttisztító, karbantartó és takarítógépet is átadhatunk. Ráadásul egy olyan elektromos gépet – Zalaszántó figyel arra, hogy klímabarát település legyen-  a fenntarthatóságot szem előtt tartva egy teljesen elektromos gépet szereztek be,és nagyon fontosak valóban azok a fejlesztések, amelyek az adott településen vagy térségen élők javát szolgálják."

A szalagátvágást követően a beruházásokat közös imádság után Tál Zoltán a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom plébánosa áldotta meg.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2022. jan. 27. csütörtök 19:04 | Cserszegtomaj
Szigorú gazdálkodással kezdi az évet a település.
| 2018. aug. 2. csütörtök 10:18 | Rezi-Keszthely
Meleg ellen: hűtött ásványvízzel látják el a dolgozókat, talajvízzel locsolják az utakat.
| 2016. nov. 9. szerda 13:26 | Keszthely
November 10-től téli üzemmódban dolgozik a Közút.
| 2016. feb. 12. péntek 12:04 | Keszthely
Útfelújításra jelentős összeg került elkülönítésre Keszthelyen.
| 2016. jan. 14. csütörtök 16:11 | Keszthely
Az előrejelzések szerint a hét végén ismét téliesre fordul az idő. Mire számíthatunk az utakon?
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.