Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a felújított Zeppelin teret
2023. máj. 25. csütörtök | Keszthely
Átadták a felújított Zeppelin teret
Átadták a felújított Zeppelin teret. A munka a Keszthely Zöld Város projekt egyik részeként valósult meg. A turisztikai szempontból is fontos terület most már kulturáltabb körülmények között fogadja a vendégeket és a helyieket egyaránt. A teljes pályázatból még további három terület újul meg a városban, ezeket mind szeretnék idén befejezni.

A felújítási munkák 2022 szeptemberében kezdődhettek el. A Keszthely Zöld Város című pályázat keretében nyert a város forrást a teljes renoválásra.

Mára már térkő burkolatú parkolókba lehet hagyni a járműveket. Növelték a zöld felületet, bokrokat, virágokat ültettek, a rossz állapotú fákat is újakra cserélték. Egy sétányt is kiépítettek a biztonságosabb gyalogos közlekedés érdekében. A körforgalmat megszűntették, helyette egy játszóteret építettek, hintával, csúszdával, mászókával.  A könyvtár épülete mellett egy pihenőkertet is kialakítottak.

„Most egy olyan jó közösségi tér alakul itt ki, ami mindenki örömére szolgálhat. Nemcsak a könyvtárba látogatóknak és az itt lakóknak, hanem mindannyiunknak. Végre rendezett körülmények között van parkolási lehetőség és akár le lehet ülni egy-egy könyvet, újságot olvasni, vagy kisgyerekekkel kijönni a térre.” - mondta el Vozár Péterné alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője.

A beruházás átadóján Nagy Bálint államtitkár hangsúlyozta, több célú a fejlesztés. Turisztikai, valamint városképi szempontból is jelentős az arculat, valamint funkciójában is nagyon hasznos az új közösségi tér.

„Túl azon, hogy turisztikai jelentősége van és nagyon nem mindegy, hogy az ideérkező vendégek akár a parkoló, akár a parkos jelleg miatt milyen körülményekkel, környezettel találkoznak, amikor ideérnek. Van egy legalább ennyire fontos jelentősége, az hogy mégis csak Keszthely város szívében vagyunk, ahol nagyon sok ember él, aki innen indul el reggel a dolgára és ide érkezik vissza esténként. És nagyon nem mindegy, hogy ők milyen körülmények között tudnak lenni.”

Manninger Jenő polgármester elmondta, a Keszthely Zöld Város projekt négy részből áll. Ennek egyik helyszíne volt a Zeppelin tér. Erre 180 millió forint uniós forrást biztosítottak.

„Mindenképpen vonzóbb lesz a belváros. Én azt gondolom, hogyha elindított az önkormányzat egy ilyen rendezést, akkor azt követi a többi is. És akkor megoldódik, mert vannak itt magánterületek is. De az általában úgy van, hogyha a közterületet rendbe tesszük, akkor a magánterület is fejlődni fog. Végül is ennek ez a célja. És természetesen addig is egy sokkal jobb körülmények között lehet itt parkolni és ahogy nőnek a fák, azt gondolom, hogy ami a végső cél volt, hogy egy zöld fás liget jöjjön létre, az is meglesz pár év múlva.”

A megújult teret, annak használóit, a beruházókat és a kivitelezőket Tál Zoltán Atya áldotta meg. A  projekten belül megújul a Fő tér és a Sétáló utca, a Helikon Park és a KRESZ-park is. Mindenhol főként a zöldterület növelése a cél.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2022. szep. 19. hétfő 16:02 | Keszthely
A „Keszthely Zöld Város” című pályázat keretében a tér teljes felújítása megvalósul.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
Az önkormányzati fenntartású intézményekben osztották ki a hordozható számítógépeket.
| 2022. aug. 8. hétfő 19:04 | Zalaszántó
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
| 2021. júl. 6. kedd 19:04 | Gyenesdiás
Befejeződött a Diási vízimalom fejlsztés.
| 2021. ápr. 22. csütörtök 19:03 | Keszthely
Könyveket vitt az időseknek Keszthely város polgármestere.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.