Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új tagok a Da Bibere Zalai Borlovagrendben
2023. dec. 19. kedd | Keszthely
Új tagok a Da Bibere Zalai Borlovagrendben
Két új tagot avatott a Da Bibere Zalai Borlovagrend. A szervezet a hétvégén tartott közgyűlést, ahol ünnepélyes keretek között fogadták maguk közé a jelentkezőket. A résztvevők előadást hallgathattak a Keszthely környéki szőlőbirtokok történetéről, Dr. Brazsil József elnök-nagymester pedig az idei év tapasztalatairól számolt be.

A két új jelöltnek vizsgáznia kellett a tagtársak előtt. Az első feladat az volt, hogy különböző, a borászathoz kapcsolódó tárgyakat kellett felismerniük és azok funkcióját bemutatniuk. Ezt követően a borrend zászlós borát, a cserszegi fűszerest kellett vakkóstolással kiválasztaniuk. A szervezethez tartozni kiváltság, ezért több feltételnek is meg kell felelni a tagsághoz.

„Hatalmas megtiszteltetés ez számomra és a családom számára is. Régóta – lehet azt mondani, hogy régóta – foglalkozunk már szőlészettel, borkészítéssel, és úgy éreztük, hogy most már eljött az az idő, hogy egy kicsit még jobban bele tudjunk folyni ebbe a szakmába. Anyai teendőimet egy kicsit már könnyebben tudom kezelni, három gyermekem van, a legkisebbik most két éves. Már ő is nagyobb lett, a többiek is már nagyobbacskák és jobban bele tudunk folyni a férjemmel együtt ebbe a közösségbe.” - mondta az egyik új tag, Hege Hemrietta.

A borlovagrend nem csak rendes, hanem tiszteletbeli tagot is avatott. Horvát Boján a szlovéniai borlovagrend vezető tisztségviselője, de hosszú ideje jó a kapcsolat a zalaiakkal. Az együttműködés szorosabbra fűzése érdekében döntött úgy, hogy kéri felvételét a szervezetbe, hiszen mindannyian egy célért dolgoznak: a bor és a kulturált borfogyasztás népszerűsítéséért.

„A szlovéniai borlovagok összeköttetésével a zalai borlovagrenddel jó összeköttetésünk van. Egymás közt közreműködünk, találkozunk, a bor kultúráját Szlovéniában és Magyarországon így képviseljük.” - tette hozzá a tiszteletbeli tag, Horvát Boján.

Dr. Müller Róbert korabeli borcímkék segítségével mutatta be a Festeticsek szőlőbirtokának területét és annak fejlődését. Dr. Brazsil József, a lovagrend elnök-nagymestere arról beszélt, a 2023-as év nem volt a legsikeresebb a szervezet és a szőlőtermés szempontjából sem. Ugyanakkor hozzátette, nagy öröm, hogy időről időre tudnak bővülni, és vannak jószándékú emberek, akik támogatják a lovagrendet.

„Alapjában véve 80-100 fő nekünk folyamatosan a célunk. Mi az emberanyagra – ha úgy vesszük – a tagtársainknál inkább azt nézzük, hogy ki az, aki szeretne tenni ezért a 23 éves borlovagrendért. Most egy szlovén külsős, tehát tiszteletbeli tagunk, és egy nagyon csinos fiatal hölgy, aki tényleg tenni vágyó, tenni akaró.” - tájékoztatott Dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere.

A borlovagrend ünnepi közgyűlésén felléptek a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar tagjai, akik több részletben örvendeztették meg az egybegyűlteket a muzsikájukkal.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. dec. 13. kedd 11:24 | Balatongyörök
A Da Bibere Zalai Borlovagrend Balatongyörökön tartotta közgyűlését.
| 2021. jún. 23. szerda 14:47 | Keszthely
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
| 2019. aug. 1. csütörtök 14:49 | Keszthely
Megkezdődött a Zalai Borcégér, mely a megye pincészeteinek legrangosabb seregszemléje.
| 2014. ápr. 9. szerda 08:15 | Keszthely
Április 5-én tartotta ünnepi közgyűlését a Helikon Kastélyban a Da Bibere Zalai Borlovagrend.
| 2013. nov. 11. hétfő 15:05 | Keszthely
Az esős időben is szép számmal vettek részt Szent Márton napján Keszthelyen!
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.