Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Felújították a szentgyörgyvári kultúrházat
2021. aug. 13. péntek | Szentgyörgyvár
Felújították a szentgyörgyvári kultúrházat
A település a Magyar falu programba beadott két sikeres pályázattal tudta megvalósítani a beruházást. A külső és belső felújítást úgy végezték el, hogy később bővíthessék az épületet, szálláshelyeket akar kialakítani a szentgyörgyvári településvezetés. A térség sikeresen szerepel a Magyar falu programban; 97 település, több mint négy milliárd forintot nyert eddig.

A szentgyörgyvári kultúrház az 1960-as évek végén épült. Az elmúlt bő ötven évben átfogó felújítás nem történt. 2017-ben adták be első pályázatukat a Magyar falu programba, akkor 15 millió forintot nyertek. Kicserélték a nyílászárókat, új tetőt kapott az épület és elvégezték a homlokzati szigetelést.2018-ban is pályáztak, akkor közel 30 millió forintot nyertek a belső felújításra, korszerűsítették a víz- és villamos hálózatot, új burkolatot kapott a színpad, kifestettek, felcsiszolták a parkettát és új bútorokat vásárolhattak.Az egykori vetítőteremből előteret csináltak és a padlás helyén két vizesblokkot alakítottak ki.

Az ünnepélyes átadón Ádovics István polgármester elmondta, szeretnék tovább bővíteni és új funkcióval ellátni az épületet: „Idővel elképzelhető, hogy fogjuk majd folytatni ezt a programot egy ifjúsági szálláshely kialakításával, aminek része lehet már ez a kialakított vizesblokk és az előtte lévő fogadó. Amennyiben szerencsénk lesz és olyan pályázati lehetőségek lesznek, amiket ki tudunk használni, akkor ez lesz egy következő olyan cél, ami egy kicsit fel tudja dobni ennek az intézménynek a létét, a szerepét.”

A Magyar falu program lehetővé teszi, hogy az aránylag kisebb összegű, de a kistelepülések számára önerőből nem fedezhető beruházásokat elvégezzék – mondta az átadón a térség országgyűlési képviselője. Manninger Jenő elmondta, a Zala 2-es számú választókerületben a 98 pályázatra jogosult településből már 97-en nyertek forrást ebben a programban. 

„Összesen több mint 240 pályázatot nyertek és ez összegszerűen is már négymilliárd forint feletti összeget jelent. Lehet látni, hogy a kisebb pályázatoktól egészen a nagyobbak – a nagyobbak azok elsősorban az építmény felújítások. Itt elsőbbséget élveznek az orvosi rendelők, óvodák, hisz azok a legfontosabbak az ott élő emberek számára, de utána már itt vannak a közösségi terek, vagy nagyon sok olyan pályázat van, mint járdafelújítás, útfelújítások – ott is nagyon sok település nyert” - nyilatkozta Manninger Jenő országgyűlési képviselő. 

Az ünnepség egyben a Margófeszt megnyitója is volt. Valuska László fesztiváligazgató elmondta, a négynapos kulturális fesztiválon irodalmi és színházi programokkal, zenés műsorokkal készülnek Szentgyörgyváron. A 10 éves fennállását ünneplő programot először rendezik meg a fővároson kívül.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 9. szerda 14:43 | Szentgyörgyvár
Irodalmi programokkal és koncertekkel várják a közönséget Szentgyörgyváron.
| 2023. máj. 25. csütörtök 15:03 | Keszthely
A beruházásra 258 millió forintot nyert Alsópáhok, hegyi utakat is leaszfaltoznak.
| 2023. ápr. 6. csütörtök 17:44 | Alsópáhok
A 1,5 kilométeres útszakasz hamarosan elkészül, így újra átadhatják azt a forgalomnak.
| 2023. már. 13. hétfő 16:44 | Szentgyörgyvár
Nem kizárt, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta.
| 2021. már. 31. szerda 19:10 | Szentgyörgyvár
Folyamatosan fejlődnek, de egy problémát nehezen tudnak megoldani Szentgyörgyváron.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.