Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Felújították a szentgyörgyvári utat
2023. máj. 25. csütörtök | Keszthely
Felújították a szentgyörgyvári utat
Felújították az Alsópáhok és Szentgyörgyvár közti utat. Az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban nyert forrást. A támogatásból hegyi utakat is leaszfaltoznak. A falu további infrastruktúrafejlesztéseket valósít meg, több elnyert pályázatuk van.

1,5 kilométeren kapott új burkolatot az Alsópáhokot Szentgyörgyvárral összekötő út. A fejlesztés időszerű volt, a régi kopóréteg állapota nagyon leromlott az elmúlt években. Ezt a szakaszt főleg a szentgyörgyváriak használják, erre járnak dolgozni Keszthelyre, Hévízre és hordják a gyerekeket óvodába, iskolába.

Keszthely és térsége nyertese az elmúlt évek hazai finanszírozású támogatási programjainak – hangsúlyozta Nagy Bálint államtitkár. Kifejtette, ezzel a fejlesztéssel javult a közlekedésbiztonság, a településkép.  A kormányzati szándék mellett fontos a településvezetők hozzáállása is, hogy az ilyen beruházások megvalósuljanak.

„A közösségeink erősítésében és fejlesztésében érdemben részt tudnak venni az ilyen típusú fejlesztések, hiszen biztonságosabbá teszik az utakat, vonzóbbá teszik a vidéket és hozzájárulnak az itt élő és a térségben élő emberek életminőségének javításához az ilyen típusú fejlesztések is” - fogalmazott Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője 

A beruházásra 258 millió forintot nyert Alsópáhok. A kivitelezéshez az önkormányzat további 5 százalék önerőt biztosított. Ebből a finanszírozásból nem csak ez a beruházás készült el. Zártkerti utak kapnak szilárd burkolatot a faluban.

Czigány Sándor polgármester: „A Kolping feletti résztől egészen az alsó falurészig minden hegyi részben fognak utak elkészülni, aszfaltosak lesznek. A megállapodásunk szerint szeptember 30-ra be kell fejezni a munkát, a kivitelezővel egyeztettem, ő azt ígért, befejezik augusztus végére.” 

Az elmúlt 15 évben 300 fővel nőtt a település népessége. Az út és járdaépítések mellett ehhez az is hozzájárult, hogy minden intézményt felújítottak az óvodától kezdve az orvosi rendelőn át. Az önkormányzat szeretné az eddigi lendülettel folytatni a fejlesztéseket. 

„A Magyar falu program keretében kommunális eszközök, gépek beszerzésére nyertünk pályázatot, annak is év végéig van a megvalósítási határideje. Fűkasza, faaprító, minden olyan gép, amelyik segíti a zöldterületek gondozását” - mondta Horváthné Makó Judit alpolgármester. 

Szintén elnyert pályázata van a falunak járdafelújításra. A Csali kanyartól kezdve 216 méteren fektetnek le térburkolatot. Ennek a szakasznak a folytatására is pályázni fog a település a Magyar falu programban. A Kossuth utca felújítására is igényeltek forrást. Itt a bírálatra várnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Alsópáhok
A nemzeti összetartozás napján így tisztelegtek.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:57 | Alsópáhok
A település kiemelt célja, hogy növelje a lakosságszámot, és segítse a fiatalokat és az időseket.
| 2023. nov. 21. kedd 14:20 | Alsópáhok
Szorgalmas társaság jött össze a Kalácsok ünnepre hangolva programra.
| 2023. máj. 10. szerda 16:56 | Alsópáhok
Megkoszorúzták a tűzoltók védőszentjének szobrát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.