Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sok a baleset és a tragédia a vizekben
2021. aug. 19. csütörtök | Keszthely
Sok a baleset és a tragédia a vizekben
Az idei nyáron a vízi balesetek és tragédiák statisztikája alapján eddig a Duna szedte a legtöbb áldozatot, de sajnos a Balaton sem hiányzik a sorból. Tizennégyen vesztették életüket a Balatonban. A szabályok figyelmen kívül hagyása, az emberei felelőtlenség okozza a legtöbb balesetet a természetes vizekben. A nyárnak még nincs vége. Figyelmeztet a vízi rendészet.

A több hónapos COVID 19 okozta bezártság után örültek az emberek, hogy nyárra  szabadidős programokat tervezhettek. Megteltek a balatoni strandok is. Többnyire hazai turisták látogatják a fürdőhelyeinket. Sajnos a strandokon és a természetes vizekben is gyakoriak a balesetek, tragédiák.  A nyáron szinte nem volt eddig olyan hét a Balatonon, hogy a vízi rendőröknek ne akadt volna munkájuk. Sokan kerültek olyan helyzetbe, hogy az ő segítségük nélkül nem tudtak volna kijutni a partra.  A legtöbb tragédia fegyelmezetlenségből vagy figyelmetlenségből adódik a vizeknél. A nyárnak még nincs vége, az iskolai szünidő is tart. A gyermekek, szülők, turisták figyelmét a Balatoni Vízirendészet folyamatosan felhívja a veszélyekre.

"Mindenképpen arra szeretném felhívni  a figyelmet, hogy ha lemegyünk a vízpartra, akkor inkább  a kijelölt fürdőhelyeket, a fizetős strandokat vegyük igénybe. Figyeljük a viharjelző készülékeket és a józan ész diktálta szabályokat mindenképpen tartsuk be. Értem itt ezalatt, hogy alkoholos befolyásoltság alatt, jóllakottan ne menjünk be a vízbe. Aztán déltől négy óráig terjedő időszakban amikor hő csúcsok vannak inkább  a vízparton pihenjünk, ne  a vízben tartózkodjunk. Aki nem tud úszni az ne menjen be  a vízbe. Aki nem teljesen biztos az úszni tudásában, gyengén úszik, ők maradjanak inkább a sekély vizű területeken."- mondta Dr. Hetényi-Marton Tamás rendőr őrnagy, őrsparancsnok.

Hetényi-Marton Tamás azt mondja a keszthelyi rendőrőrs területén  halálos baleset nem történt ,de gyakran kellett figyelmeztetni a fürdőzőket. Segítséget nyújtani.  Olyan hajókat, hajósokat menteni akiket a vihar közeledtére előre figyelmeztettek a vízirendőrök.

"A hajósoknak azt tudnám elmondani, hogy a hajóknak a műszaki állapotára figyeljenek oda. Legyenek meg a kötelező felszerelések. Ezen belül is a mentőfelszerelések mindig legyenek meg a hajón. Mindig legyenek kéznél. Ha bármi történik, használhatóak legyenek. Figyeljék a meterológiai előrejelzéseket illetőleg tartsák be amit a kollégáim mondanak. Napokkal ezelőtt is 90km/h szél volt várható. Kollégáim mindenkihez odamentek. A nagyhajósokhoz is. Mindenkit figyelmeztettek."- emelte ki az őrsparancsnok.

A rendőrség kéri, ha a Balatonba bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket látnak, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy-Balatonkeresztúr
A hagyományokhoz híven ezúttal is megemlékezést szerveztek a tragédia helyszínén.
| 2024. jan. 15. hétfő 14:32 | Keszthely
A doni áttörés áldozataira emlékezett Keszthely engesztelő szentmisével és gyertyagyújtással.
| 2020. okt. 22. csütörtök 22:32 | Keszthely
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
| 2017. aug. 11. péntek 11:37 | Keszthely
Az idei évben eddig tizenöten fulladtak meg a Balatonban.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.