Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sajtótájékoztatót tartott Molnár Tibor önkormányzati képviselő
2021. szep. 22. szerda | Keszthely
Sajtótájékoztatót tartott Molnár Tibor önkormányzati képviselő
Másfél éve nagy terhet ró a szülőkre, hogy gyermeküket lakóhelyüktől távoli óvodába kell hordani – mondta el a Kísérleti utcai óvodával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján Molnár Tibor. A KÉVE önkormányzati képviselője rámutatott, a pályázati támogatással indult beruházás nem valósult meg határidőre, jelenleg is vizsgálatok folynak a kivitelező ellen. A politikus tegnap a Városháza előtt, az érintett szülők megkeresésére tartott sajtótájékoztatót.

A Kísérleti utcai tagóvoda beruházásának többször módosított befejezési határideje ez év január 31. volt. A kivitelező azonban nem fejezte be az intézmény korszerűsítését, bővítését. Az önkormányzat visszavette a munkaterületet, felülvizsgáltatták a kivitelező eddig elvégzett munkáját, majd a felelősségre vonás érdekében további lépéseket tettek. Molnár Tibort több szülő is megkereste panaszával. Az önkormányzati képviselő a szülők jelenlétében tartott sajtótájékoztatóján mondta el, hogy a beruházással kapcsolatos nyomozás jelenleg is tart, melyet a NAV illetékes igazgatósága végez. A képviselő hangsúlyozta, nagy problémát jelent, hogy az idő előrehaladtával egyre több teher hárul a szülőkre.

"Ami az itteni szülők, és gyermekeknek a mindennapi élete szempontjából fontos az, hogy megnehezedett az óvodába való eljutás. A távolabbi óvodába kell menni. Emiatt anyagi terheik is keletkeztek és –hát- nehezen viselik ezt az ideiglenes állapotot. Van gyermek, aki már másfél éve gyakorlatilag csak „idegenlégiósként” jár egy másik óvodába. S elképzelhető, ahogy ennek az óvodának az állapota most van, hogy ez valószínű, hogy belátható időn belül el sem készül."- adott tájékoztatót a képviselő.

Molnár Tibor elmondta: sok szülő azért íratta gyermekét a lakóhelyükhöz közeli intézménybe, mert szerették volna, hogy gyermekük egy minőségében is megújult óvodába járjon. Ez az elvárásuk nem teljesült, ezért is adtak hangot elégedetlenségüknek. A képviselő hozzátette: az óvoda átépítésének, bővítésének ügyét a kezdetektől figyelemmel kíséri.

"Fölhívtam rá a városvezetés figyelmét – ha már a körzetnek a képviselője ezt nem tette meg - hogy itt nincsen valami rendben a kivitelezéssel, nem dolgoznak. Nem úgy dolgoznak folyamatosan. Ezt a témát napirenden tartottam. Az önkormányzatban és a sajtó felé való kommunikációmban."- mondta el Molnár Tibor.

A politikus hozzátette, jelenleg annyit tud tenni, hogy a szülők panaszait a sajtón keresztül is továbbítja az illetékesek felé

Keszthely polgármestere szeptember 9-én tárgyalt a Pénzügyminisztériumban a keszthelyi fejlesztésekkel kapcsolatban. Szeptember 14-én tette közzé facebook oldalán, hogy a Kísérleti utcai óvoda megmentése volt a találkozó témája. Nagy Bálint úgy fogalmazott, most a nyílt közbeszerzés kiírásának előkészítése zajlik, hogy egy új kivitelezővel be tudják fejezni a projektet. Hozzátette: az év elején tett feljelentések alapján a nyomozóhatóságok folytatják a nyomozást, mert nem hagyhatják, hogy egy ilyen eset következmények nélkül maradjon! 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

| 2021. júl. 16. péntek 19:02 | Vonyarcvashegy
Öt csillagos minősítést kaptak a zalai strandok.
| 2021. máj. 31. hétfő 19:03 | Gyenesdiás
Felkészültek az idegenforgalmi szezonra a zalai strandok.
| 2020. okt. 16. péntek 19:04 | Keszthely
Az alapjövedelem javaslatáról tartott tájékoztatót Szabó Tímea.
| 2020. jan. 8. szerda 19:12 | Keszthely
Nem drágul a parkolás Keszthelyen.
| 2019. nov. 29. péntek 19:05 | Keszthely
Az új testület első soros üléséről tartott sajtótájékoztatót Nagy Bálint polgármester.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.