Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Lókörmölés és állatudvari séta
2021. okt. 6. szerda | Balatonszentgyörgy
Lókörmölés és állatudvari séta
Színes programokkal várták a családokat vasárnap a Csillagvár Múzeumba. Balatonszentgyörgyön az állatok világnapja alkalmából szerveztek eseményt az érdeklődőknek. A vendégek megnézhették a lovak és szamarak körmölését, de vezetett sétát is tehettek az állatudvarban.

A lókörmölést mutatták be az érdeklődőknek a Csillagvárban. A patkolókovács ideális esetben 6-8 hetente végzi el ezt a műveletet az állatokon. Most azonban a munka mellett a körmölés szükségességét és menetét is elmagyarázta a résztvevőknek. Az állatok világnapja alkalmából színes programokkal várták a családokat Balatonszentgyörgyön. Az érdeklődők körében nagy sikernek örvendett az állatudvar.

„Zalaegerszegről jöttünk, jól érezzük magunkat. Mi is hallottunk az állatok világnapjáról, gondoltuk eljövünk, kijövünk, megnézzük, megetetjük az állatokat. Ennyi igazából, egy jó hétvégi program.” - mondta egy érdeklődő, Kiss Vilmos.

Az állatok világnapjának gondolata 1931-ben merült fel Firenzében. Ez a nap egyúttal tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt is. A nap alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és jószág közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. A Csillagvár Múzeumban minden olyan két- és négylábú megtalálható, amelyek valamikor hozzátartoztak az ember mindennapjaihoz.

„Próbálunk arra törekedni, hogy egyre több hazai állatot tudjunk bemutatni vagy olyan állatot, ami régen a gazdasági udvarokban megjelent. Nyilván tartogatunk különlegességeket, mint akár a pávák, akár egy különlegesebb galambfajta, de szeretjük felhívni a figyelmet akár a szarvasmarhára, a juhtartásra, birkákra, hiszen most már talán azt mondhatjuk, hogy ezek is különlegesek lettek.” - tájékoztatot Országh Béla, a Csillagvár Múzeum várkapitánya.

Az udvar állatai nagyon népszerűek voltak a gyerekek körében is. A jószágok nagyon szelídek, egy kis csemegéért bárkinek megengedik, hogy megsimogassa őket. Az érdeklődőknek állatudvari sétát is tartott Országh Béla várkapitány. Itt nem csak a terület lakóit ismerhették meg a vendégek, hanem számos információval is gazdagodhattak az állatok sajátosságairól és tartási lehetőségeikről is.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2020. okt. 6. kedd 17:57 | Balatonszentgyörgy
Mint mindig, idén is megünnepelték az állatok világnapját a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
| 2022. ápr. 18. hétfő 16:59 | Balatonszentgyörgy
6. alkalommal szerveztek nyúlfuttató versenyt a Csaillgvár Múzeumban.
| 2022. feb. 23. szerda 17:06 | Balatonszentgyörgy
Egy éve még igen, ma már nem okoz problémát az állatok tartása a balatonszentgyörgyi Csillagvárban.
| 2018. máj. 22. kedd 17:32 | Balatonszentgyörgy
Agarászok, solymászok és íjászok is bemutatkoztak a Csillagvár Múzeumban a hétvégén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.