Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Teltházzal nyitott a színházi évad
2021. okt. 20. szerda | Keszthely
Teltházzal nyitott a színházi évad
Teltházas előadással kezdődött meg a Balaton Színház őszi évada. Szeptember közepén indult a bérletek árusítása, ami a tervek szerint alakult. A nézőtér hetven-nyolcvan százalékát értékesítették ilyen formában, a maradék helyeket pedig alkalomra szóló jegyként vásárolhatják meg a színházrajongók.

A színház őszi évada a Boeing-Boeing című előadással kezdődött el. A nézőtéren családok, párok, ismerősök, baráti társaságok tekintették meg a vígjátékot. "Mindig így baráti társasággal szoktunk jönni. Nagyon örülünk, mert ez egy program nekünk. Közel van és jó előadások szoktak lenni. Tavaly kimaradt a pandémia miatt és most ezért is lelkesebbek vagyunk, úgyhogy amint lehetett, megvettük a jegyünket. Tavaly is itt ültünk, meg már sok évvel ezelőtt is" - nyilatkozta Galáczné Paizs Anikó.

Az őszi szezont nyitó vígjáték egy olyan férfiról szól, akinek három menyasszonya van és ők nyilván nem tudnak egymásról. Az ütközéseket úgy kerüli ki, hogy a hölgyek mindegyike légikísérő - csak más-más légitársaságnál. De egy vígjáték természetesen nincsen bonyodalom nélkül. A darabot eredetileg utoljára játszotta volna a Hevesi Sándor Színház társulata, de a pandémia miatt eltolódtak az előadások. Kiss Ernő színművész elmondta: "Az előző évados bérleteseknek ugye ez benn volt, de hát a pandémia keresztülhúzta a számításokat. Nagyon furcsa a helyzet, mert Zalaegerszegen novemberben kezdődik az új évad, tehát ez még a 2020-21 es évadnak a produkciója. Így most arra vagyunk kényszerülve, hogy ezeket a darabokat minél gyorsabban, egy tömbben lejátsszuk, hogy a bérleteseinket jobban kárpótoljuk a tavalyi év veszteségei miatt."

A Balaton Színház csökkentett előadásszámmal hirdette meg a felnőtt, az ifjúsági, és a gyermek bérleteket. A felnőttek a korábbi kettő helyett idén egy bérletet vásárolhattak, mellyel négy előadást tekinthetnek meg a tavaszig tartó évad során. Osvald Bálint, a Balaton Színház igazgatóhelyettese hozzátette: "Az idei évben még lesz egy előadásunk november 2-án, majd a másik két darab felnőtt bérletes előadásunkat a ‘22-es évben láthatja majd a közönség. Pozitívak a visszajelzések. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 70-80 százalékban sikerült értékesíteni a bérleteinket, és ahogy ezt a mai este is mutatja, a többi szabad helyet pedig már jó előre jegyként sikerült erre az előadásra értékesíteni. Bízunk benne, hogy a többi előadásnál is ez folytatódni fog, és most is idén is teltházas felnőtt bérletet láthatunk."

Az ifjúsági-családi bérlet első előadása december másodikán, a gyermek bérleteseké pedig december tizennegyedikén lesz. A kínált darabok egy részét az előző évben tervezték bemutatni, ám a pandémia miatt erre az évadra tolódtak, vagy cserére kényszerültek a szervezők. Korlátozott számban még kapható néhány bérlettípus az ifjúsági és gyermek előadásokra, ezekről a színház jegypénztárában érdemes érdeklődni.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
| 2024. jan. 9. kedd 13:38 | Keszthely
Megújúlt színházterem és szabadtéri színpad várja a közönséget februártól.
| 2023. okt. 9. hétfő 17:39 | Keszthely
Az idősebb korosztálynak kínált számos rendezvényt a Balaton Színház a “Szépkorúak hetében”.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.