Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megjelent a 2022-es Nyugat-balatoni Kalendárium
2021. dec. 10. péntek | Keszthely
Megjelent a 2022-es Nyugat-balatoni Kalendárium
Megjelent a 2022-es Nyugat-balatoni Kalendárium. A szerkesztők idén is érdekes olvasmányokat kínálnak a közönségnek. A Balaton és Hullám Szálló, valamint a keszthelyi mozi története, a rezi barlangok és Illés Fanni paralimpiai bajnok is helyet kaptak a kötetben. A kalendáriumot csütörtökön mutatták be a szerkesztők, Pelcz István és Papp Péter a Fejér György Városi Könyvtárban.

Hetedik alkalommal foghatja kezébe az olvasó a Nyugat-balatoni Kalendáriumot. Az év tizenkét hónapjára felosztott kötet a térség hagyományaival, történeteivel és érdekes személyekkel foglalkozik. A szerkesztők a mostani kiadásban nem tudták kikerülni a koronavírus-járványt.

Papp Péter szerkesztő: „Egy kicsit vigasztalónak, hogy a pestis, a kolera, meg egyéb ilyen világjárványok voltak. Meg kicsit felhívni a figyelmet, hogy mi emberek tehetünk a járványok terjedésének sebességéről és a mélységéről.” 

Papp Péter és Pelcz István szerkesztők mutatták be a 2022-es kötetet. Saját írásaik mellett felkért írók munkáit lapozhatja fel az érdeklődő. Többek között Müller Róbert, Kukorelly Pál és Cséby Géza írása is gazdagítja a kalendáriumot. 

Pelcz István szerkesztő: „A környékben már több helyen csinálnak olyat, hogy régi, értékes, ám már senkihez nem tartozó síremlékek obeliszkjeit beleépítik egy falba. Ezt megcsinálták a karmacsi temetőben is.”

A karmacsi temetőkről, a keszthelyi református közösségről, a Hullám és a Balaton szálló történetéről, Vajkay Aurélról és a rezi barlangokról is helyet kaptak írások. 

„Egy évünk van arra, hogy összeállítsuk egyrészt a költségvetésünket, másrészt pedig a témáinkat összeszedjük, a könyv tartalmát kifaragja ez a 12 hónap. A tematikáról annyit, hogy ez a környék, ahol élünk, annak emberei, eseményei jelenjenek meg, immár hetedik esztendeje. Nagyon bízom benne, hogy a hetedik év a kalendáriumban nem olyan lesz, mint a házasságnál, hogy próbára tesz bennünket, hanem most már egy kicsit öltözködünk a nyolcadik évre” - tette hozzá Pelcz István. 

A kötetbe beválogatott témák vagy szerzők mindegyike kötődik a nyugat-balatoni térséghez, szakmai elismertségük megkérdőjelezhetetlen – vallják a szerkesztők. Nagy érdeklődést tapasztalnak a kötet iránt. A könyvesboltban már többen érdeklődtek a kalendáriumról.

„Mi ezt azt hittük, hogy egyszer vagy kétszer megcsináljuk, már hét megjelent. Még mindig van a tarsolyunkban olyan téma, mert jönnek az emberek, jönnek az ismerősök és mondják, hogy ez is milyen jó lenne, az is milyen jó lenne, ha megírnátok. Most a ’22-es kalendáriumról beszélünk, de a ’23-asra már meg van az például, hogy az év nyaralója, ami lett, a Zala folyó szabályozását, aki intézte, tervezte – ő építette magának” - fogalmazott Papp Péter. 

A szerkesztők bíznak abban, hogy a hetedik kötettel ismét érdekes olvasmányokat kínálnak a közönségnek. A Nyugat-balatoni Kalendáriumot 5000 példányban adták ki. Kiemelt terjesztő két keszthelyi könyvesbolt, de a környező településeken és szállodákban is elérhető a kalendárium.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 8. péntek 15:06 | Keszthely
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
| 2023. már. 13. hétfő 16:49 | Cserszegtomaj
A résztvevők megismerhették a legújabb kutatási eredményeket és a metszési trendeket is.
| 2023. feb. 13. hétfő 16:12 | Keszthely
A kötetben 9 alkotó mutat be 70 ismert és kevésbé ismert keszthelyi helyszínt.
| 2022. nov. 11. péntek 14:52 | Keszthely
Megjelent a Gyenesdiási Dalárda legújabb CD-je, a hanganyagot a Fő téri templomban mutatták be.
| 2022. szep. 19. hétfő 16:11 | Keszthely
Huszonhat edzést nézhettek meg kicsik és nagyok a Szeptemberi Edzéskeresőn.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.