Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Piac: kapható minden, ami szükséges karácsonyra
2021. dec. 22. szerda | Keszthely
Piac: kapható minden, ami szükséges karácsonyra
A Keszthelyi Városi Piac is készült a karácsonyra. A korábbi évekhez képest ugyan csökkent valamelyest a kereslet és ezzel együtt a kínálat, de szinte minden megtalálható, ami az ünnepkörhöz szükséges. Ha valaki mindeddig még nem vásárolta meg a karácsonyfát, már nagyon kevés ideje maradt erre.

A piaci árusok többsége a szokásos kínálattal várja a vásárlókat. A piacon a zöldség- és gyümölcsfélék ára az elmúlt évhez képest nem emelkedett jelentősen. A vásárlók zömében visszatérő ügyfelek. Vargáné Bene Edit is itt szokta intézni a beszerzést, most a karácsonyra készül a piacon. Ezt mondja: "Laskát is szokok csinálni a dióból, meg aztán most bejglit, diós kevertet. Mást nem kerestem most… a mákot! Még mákot keresek, mákos bejglinek."

Az árusok száma csökkent egy kicsit, ennek oka nem csak a pandémiában keresendő: többen is inkább pihennek már ebben az időszakban. A Keszthelyi Városi Piac kínálatát mindez nem befolyásolja. Szantnerné Merenics Valéria a közelben dolgozik, így természetesen ő is a piacon vásárol. "Igyekeznek megfelelő árakat kialakítani. Részemről, ami lehetséges, én mindent itt vásárolok, és nem a nagy bevásárlóközpontokban. Tehát ami szükséges: a dió, mák a sütéshez, az alma, a szőlő, a méz… mindent" - mondja.

A piacon igazi őstermelőktől lehet vásárolni. Megtalálhatók a klasszikus „kendős” nénikék is, akik valódi házitojást, valamint szabadföldi terményeket árusítanak. A karácsonyi asztalra nem csak zöldség, gyümölcs, sütemény kerül, hanem húsfélék is. Frigik Vivien pultjánál is nagy volt az érdeklődés. A vállalkozó úgy látja: az ünnep miatt megnőtt a forgalom: "Sokkal több lett. Leginkább amit keresnek, az a véres hurka, a májas hurka, a sütőkolbász, az angolszalonna, tarja ugye a káposztához, amit szoktak, vagy nyers húsok: mangalica és szürkemarha."

Aki még nem vásárolta meg a karácsonyfát, már nagyon kevés ideje maradt erre. Választék van - az árusok szerint csökkent a kereslet az igazi fák iránt. A Surdról érkező őstermelő, Imre Csaba elmondta: körülbelül százhúsz fenyőt hozott, a felét még nem adta el. Hozzátette: "Sajnos hogy igen, változott az érdeklődők és a vásárlók száma is. A műfenyő megnyirbálta a vevőkörünket. Az a baj, hogy sokan mondják, hogy az ünnepet sem tartják, nem díszítik a fát. Nem is szeretnének vásárolni. Egy-két vevőnk akad. Nagyon gyér a forgalmunk sajnos."

Az őstermelő úgy látja: évről évre csökken a fenyőfát vásárlók száma, pedig a nevelés idő- és munkaigényes tevékenység. A Keszthelyi Városi Piac karácsony és újév szombatján ugyan nem lesz nyitva, de a szerdai napokon igen. Jövő évben legelőször január ötödikén lesz nagypiac.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal tartott locsolást Gyenesdiáson a Közkultúra Alapítvány.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
| 2023. aug. 2. szerda 14:37 | Keszthely
A nyári szezonban most főleg német, cseh, lengyel és szlovák turisták vásárolnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.