Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A zeneiskola a tanévtől, Bánhidai Tamás az igazgatói széktől búcsúzott
2022. jún. 10. péntek | Keszthely
A zeneiskola a tanévtől, Bánhidai Tamás az igazgatói széktől búcsúzott
Sikeres évet zárt a keszthelyi zeneiskola. Mintegy ötszáz tanuló fejezte be zenei tanulmányait a Festetics György nevét viselő művészeti iskolában. Az intézmény felújítási munkálatai miatt a színházban megrendezett eseményre nagyon készült mindenki, mivel a koronavírus miatt három esztendő után tudták újra hagyományosan búcsúztatni a tanévet.

A zeneiskola tanulói természetesen muzsikával búcsúztak az intézménytől. Legtöbben csak a nyárra, mivel tanulmányaikat szeptemberben folytatják. Merics Edit tanuló így vélekedett: "Én nagyon-nagyon szeretek ebben a zeneiskolában tanulni, mert mind a tanárok, mint a zenésztársaim nagyon-nagyon közel állnak hozzám, és hát nagyon családias a hangulat."

Az iskola az elmúlt időszakban számos tehetséges diákot indított el a zenei pályán. Eredményt csak kitartó munkával lehet elérni. "Elég gyakran kell gyakorolni, hogy végül ide eljuthasson az ember. Úgyhogy én boldogan fejezem be itt az utolsó évemet, és örülök neki, hogy végül a hegedű mellett döntöttem" - tette hozzá Galuska Réka.

Az évzárón elismeréseket adott át az iskola igazgatója azoknak a diákoknak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve jó eredményt értek el szakmai versenyeken. "Mondhatom büszkén, hogy a zeneiskolában nagyon sok tehetséges gyerek van. Elképesztően ügyesek tudnak lenni. Természetesen a tanárokon is múlik ez, hogy tudjuk motiválni a gyerekeket mindenféle fellépésre kamara csoportokkal, zenekarral" - mutatott rá Felföldi Gábor klarinét tanár.

Bánhidai Tamás, a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója egyben búcsúzott is. Az intézményben ugyan tovább tanít majd, de igazgatóként nyugállományba vonul. "Ez a 30. éve, hogy igazgató vagyok. Én igazából most befejezem az igazgatóságot. Öröm számomra, hogy 30 éven keresztül itt igazgattam a zeneiskolát, itt lehettem. Úgy gondolom, hogy részemről mindenképpen köszönet mindenkinek, aki segítette munkánkat: szülők, tanárok, fenntartók" - vélekedett az igazgató.

A zeneiskola diákjainak évente kell beiratkozniuk az intézménybe. Idén június 13-án és 14-én várják a jelentkezőket a leendő első és második osztályos érdeklődőkkel együtt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
Bemutató koncertet szervezett a Festetics György Zeneiskola.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
| 2024. jan. 31. szerda 15:50 | Keszthely
A Festetics György Zeneiskola hagyományos hangversenyén a magyar kultúra napja állt a középpontban.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
| 2023. okt. 2. hétfő 17:46 | Keszthely
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.