Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Füst, 30 méteres magasság, sziréna
2022. aug. 2. kedd | Balatongyörök
Füst, 30 méteres magasság, sziréna
Tűzoltási körülményekkel ismerkedhettek az érdeklődők a Györöki Tűzoltónapon. A Györöki Hamutiprók önkéntes tűzoltóegyesület célja, hogy több szemszögből ismertesse meg tevékenységét. Nem titkolt szándékuk az sem, hogy megkedveltessék hivatásukat a jövő nemzedékével.

A tűzoltónap egyik állomásán puttonyfecskendővel kellett a vizes palackokat eltalálniuk a résztvevőknek. A gyermekek nagyon élvezték a feladatot, volt aki többször is sorba állt, hogy kipróbálhassa a játékot. A kisebbeknek még elkélt a segítség, a nagyobbak közül volt, akinek csak másodpercek kellettek a feladat teljesítésére.

„Le kellett dönteni vízzel az üvegeket, ami tele volt vízzel. Nagyon jó ez a nap!” - mondta el Kunkli-Marinczer Milán.

A bátrabbakat az emelővel akár 30 méter magasba is felemelték. Ennek tetejéről páratlan látvány tárult a látogatók szeme elé. Nagyon népszerű volt a füsttel telített sátor is. Itt gázálarcot, és levegőpalackot kaptak az érdeklődők. A helyszínen azt szerették volna bemutatni, hogy milyen látási körülmények fogadják a lánglovagokat egy lakástűznél. A plüssjáték megmentését székek, lepedők nehezítették.

„Fantasztikus, mi még csak a füstsátort próbáltuk ki, nagyon nagy élmény volt. Kicsit ijesztő, de nagyon érdekes.” - osztotta meg Pap Csenge.

A quadozást is kipróbálhatták a fiatalok. Az interaktív tűzoltónapot azért rendezték meg a Györöki Hamutiprók, hogy bemutassák, milyen a tűzoltók élete. Úgy vélik, sok gyermek csak a piros, szirénázó autót tudja kötni ehhez a hivatáshoz.

„Az élet az nem mindig ilyen egyszerű, ezért próbáljuk bemutatni azt, hogy milyen valójában a tűzoltók élete. Mit látnak, mit éreznek, mit tapasztalnak. Ezért van a füsttel teli sátor, hogy amikor egy teljes sötétségben, füstben kell tájékozódni és megmenteni makimajmot. Illetve milyen, amikor felmegy 30 méter magasra tűzoltó, akár ott van dolga, valakit megmenteni egy emeletes házból tüzet oltani, mit lát onnan, ha lenéz például. Milyen az, amikor vízen kell menteni. Azért van elektromos hajónk, ami a Balatonon megy.” - fogalmazott Mikola Gyula parancsnok.

A rendezvényről elmaradhatatlan volt a tűzoltóautó berendezésének bemutatása. A gyermekek be is ülhettek a járműbe. Az interaktív eseménnyel az utánpótlás nevelés is céljuk a tűzoltóknak. A Györöki Hamutiprók sokat segítenek a megyében. Idén július végéig hétszer kellett vonulniuk.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2019. aug. 26. hétfő 16:41 | Balatongyörök
A bajnokságot kilencedik alkalommal szervezték meg a Györöki Hamutiprók.
| 2016. okt. 11. kedd 15:50 | Balatongyörök
A Györöki Hamutiprók ezentúl egy 23 éves, felújított autóval is indulhatnak a bevetésekre.
| 2023. dec. 21. csütörtök 17:27 | Keszthely
Egy idős férfi holttestét találták meg a Cserszeg utcai ingatlanban a tűzoltók.
| 2023. aug. 1. kedd 14:59 | Balatongyörök
Kicsik és nagyok is izgalmas programokon vettek részt a Szirénások napján Balatongyörökön.
| 2015. ápr. 17. péntek 09:41 | Kis-Balaton
A Balaton Felvidéki Nemzeti Park Kis-Balaton tájegységén szerdán délután 5 körül kigyulladt a nádas.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.