Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új tűzoltóautót kaptak az önkéntesek
2016. okt. 11. kedd | Balatongyörök
Új tűzoltóautót kaptak az önkéntesek
Új tűzoltóautót kaptak a Györöki Hamutiprók. A település önkéntes tűzoltói a dedenhauseni lánglovagok 23 éves járművével is indulhatnak bevetésre a jövőben. A balatongyörökiek nagy örömmel fogadták a németországi testvértelepülés ajándékát, amelyet jelképes, egy eurós összegért vásároltak meg. A térségben több önkéntes tűzoltó egyesület köszönhet járműveket és technikai felszereléseket a német partnereinek.

Fúvószenekari kísérettel érkezett az új tűzoltóautó Balatongyörökre. A járművet a dedenhauseni önkéntes tűzoltók ajándékozták a Györöki Hamutipróknak. Mikola Gyula a helyi önkéntesek vezetője vette át a kulcsokat a németországi testvértelepüléstől, majd a Györöki Hamutiprók matricájának felhelyezésével birtokba is vette az autót. Elmondta, egy igazi, vonulós járművet kaptak, ami nagy segítség jelent majd a jövőbeni bevetéseknél.

„Balatongyörök és Uetze-nek testvértelepülési kapcsolata van, Dedenhausen őhozzájuk tartozik, ott egy ilyen kis régiós központ, és nekünk a dedenhauseni tűzoltókkal van partnerkapcsolatunk, és tőlük kaptuk ajándékba ezt az autót. Ez az ő autójuk volt, most kaptak egy újat, és a régit nekünk ajándékozták.” - tájékoztatott a tűzoltóparancsnok.

A két település 12 éve ápol testvérkapcsolatot, így nem ez az első autó, amit a német település magyar tűzoltóknak ajándékoz. Balatongyörök mellett Zalahaláp és Miháld is büszkélkedhet a németországi tűzoltók járművével. Günter Brandes, a dedenhauseni önkéntes tűzoltók vezetője köszöntőjében hangsúlyozta, az autó 23 évig szolgálta a németországi tűzoltó egységet, és most jelképesen, 1 euróért adták el a balatongyörökieknek.    

„A tűzoltóautó története 23 évre tekint vissza. Akkor szereztük be ezt az autót, ez abban az időben egy egyedülálló tűzoltóautó volt, ugyanis a maga korában úttörőnek számított a technikai adottságai miatt. Akkoriban az elsők között voltunk, akik ilyen autót használtunk, és teljesen lenyűgözött bennünket, annyira újszerű volt.” - mesélte a németországi önkéntesek vezetője.

A dedenhauseni és a helyi tűzoltókat köszöntötte Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere is. Kiemelte, hogy a németországi testvértelepülés nagyon sokat segít Balatongyöröknek, és reméli, hogy a jövőben ők is viszonozni tudják mindezt.Az autót a keszthelyi Kármelita Rendház főnöke, Pavel atya áldotta meg.

Az újonnan birtokba vett autó kiválóan működő kismotorfecskendőval van felszerelve, emellett pedig 500 literes víztartállyal és gyorsbeavatkozóval is rendelkezik. A technikai felszerelésnek szánt polcok még egyelőre üresen állnak, ezt a györökiek töltik majd fel a saját eszközeikkel. Az autó nemrég felújításon is átesett, ahol egy teljesen új motort kapott, ebben jelenleg mindössze 6000 kilométer van.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Sokan ünnepelték a gyermeknapot a Balaton-parton.
| 2014. aug. 14. csütörtök 11:16 | Keszthely
Új tűzoltóautót kapott a keszthelyi tűzoltóság. Így már kellő számú fecskendő látja el a körzetet.
| 2023. feb. 28. kedd 12:29 | Alsópáhok
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezett túrát a hétvégén a hóvirágmezőkre.
| 2023. jan. 9. hétfő 15:49 | Alsópáhok/Keszthely
Az alsópáhoki ÖTE első túrájának úticélja Szendrey Júlia emlékszobája volt.
| 2016. nov. 3. csütörtök 16:02 | Alsópáhok
121 éves fennállásuk alkalmából ajándékozta meg őket az önkormányzat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.