Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Sokakat vonzott a Szirénások napja Balatongyörökön
2023. aug. 1. kedd | Balatongyörök
Sokakat vonzott a Szirénások napja Balatongyörökön
Tűzoltóautók lepték el a balatongyöröki sétányt. A Szirénások napján az egyenruhások munkájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Györöki Hamutiprók szervezésében a tűzoltók, a rendőrök és a polgárőrök kulisszatitkaiba is bepillanthattak a látogatók. A nap végén a zenés mulatságé volt a főszerep.

A fiatalok körében a legnépszerűbb a puttonyfecskendővel történő tűzoltás volt. Sok gyermek és felnőtt is beült a tűzoltóautókba, megnézhették a gépjárművek felszerelését is. Izgalmas programként egy füsttel teli sátorba légzőkészülékkel mehettek be a kíváncsiskodók, hogy megmentsék az „áldozatot."

Riba Levente Kristóf: „A tűzoltónapon sok mindent tanulok meg a tűzoltóskodásról meg mindenféle szakértésről, rendőrségről, polgárőrségről meg a tűzoltóságról.”

Kerékpáros akadálypályán mehettek végig a gyerekek a Keszthelyi Rendőrkapitányság jóvoltából. A látogatók megismerkedhettek a bűnügyesek feladataival, illetve megtapasztalhatták, hogy milyen az, ha valakitől ujjlenyomatot vesznek. Egy molinón pedig QR-kód irányított a rendőrség Csatlakozz elnevezésű projektjének felületére. Az ütközésszimuláló berendezés volt az egyik legérdekesebb az érdeklődők körében. Egy hatalmas macival mutatták be, hogy milyen az, ha valaki nem köti be magát.

Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó, Keszthelyi Rendőrkapitányság: “Még hoztunk ki egy kirakóst, ami az ORFK, az OBB-nek a logója van rajta többféle formátumban, illetve a kressz változás is rajta szerepel.”

A szakmai programok mellett más érdekességek is várták a megjelenteket. Bemutatkoztak a kutyás segítők, és több elektromos hajóval volt lehetőség hajózni a Balatonon.

Pátka Zoltán: „A hajózás az egy csodálatos dolog, csak a vízparton ismertem a Balatont. Vízről a Balaton egy teljesen más arcát mutatja, gyakorlatilag több csodaszép helyet meg lehet közelíteni, amit a partról nem. Mi nagyon imádjuk, el tudunk bújni külön a családdal, nagyon tiszta a víz, imádjuk a hajózást”

A szervezők célja a szórakoztatás mellett az is volt, hogy olyan tapasztalatokkal gazdagodjanak a résztvevők, amiknek esetleg a hétköznapokon is hasznát tudják venni. A veszélyes helyzetekben biztonsággal, szakemberek segítségével tudtak szimulációs gyakorlatokat végezni.   

Mikola Gyula elnök, parancsnok, Balatongyöröki Önkéntes Tűzoltó Egyesület: „Azt próbáljuk bemutatni, hogy azok az emberek, akik életeket mentenek meg beavatkoznak sürgős esetekben, azok mit élnek át. Tehát azért van itt a füsttel teli sátor, hogy átéljék. Elsősorban gyerekek mennek, de felnőttek is nagyon sokan kipróbálják, hogy milyen bemenni egy olyan lakásba, amibe ég a tűz és füsttel teli van, és tájékozódni kell tudni. Itt jelen esetben egy majmot kell megmenteni.”

A balatongyöröki Szirénások napja nagyon népszerű minden évben. Az interaktív eseménnyel az utánpótlás nevelés is céljuk az önkéntes tűzoltóknak.   

| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy aknában rekedt az eb.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén már csaknem harminc helyszínre riasztották a zalai tűzoltókat szabadtéri tűz miatt.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
Koszorúzással és szertáravatással telt a Flórián nap az alsópáhoki önkéntes lánglovagoknál.
| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
| 2024. feb. 1. csütörtök 16:59 | Keszthely
Többször kellett kivonulni a vármegye tűzoltóinak Zalában 2023-ban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.