Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Izgalmas volt az idei Festetics Vágta
2022. aug. 23. kedd | Gyenesdiás
Izgalmas volt az idei Festetics Vágta
Porva nyerte meg a Festetics Vágtát. 10 felnőtt lovas és 15 kishuszár mérettette meg magát a gyenesdiási pályán. A borult idő ellenére sokan látogattak ki a Faludi síkra, ahol minden a lovakról szólt a hétvégén.

Az előfutamok vasárnap délelőtt voltak. Három körbe sorsolták a nevezőket. Közülük került ki a négy döntős. A házigazda Gyenesdiás színeiben idén is Varga Zoltán indult. Meghiúsított rajtja miatt 10 hossz hátrányból kellett indulnia, de lovával gyorsan ledolgozták ezt. Bár az előfutamot nem nyerték meg, így is ott lehetnek októberben Budapesten a Nemzeti Vágtán.

„Igazából el kell árulnom a titkot, hogy a hazai pálya itt lovas berkekben nem előnyt, hanem hátrányt jelent. Mert a ló nagyon ismeri a pályát és edzésen pont így gyakoroltuk. A startnál ugye plusz kört kellett futnunk és úgy gyakoroltuk mindig, hogy a vágtába beugorjon és kilőjön. Ő ezt nagyon jól csinálta, csak nem tudta, hogy egy tizedmásodpercet kellett volna várnia.”

A kishuszárok kategóriájába 15-en neveztek. Itt is szoros volt a küzdelem a továbbjutásért.

„Ez a 11. előfutam ebben az évben, 2022-ben. Ezenkívül már csak egy lesz, úgyhogy viszonylag nagy tétje van, mert még van hely kiadó a Hősök terére, ami október elsején, második lesz.” - ismertette Zajzon András a Nemzeti Vágta elővágta futamainak szervezője.

Gyenesdiás 13 éve helyszíne a Festetics Vágtának. Nem csak a turisztikai szempontokat tartják szem előtt. A versenyzők egyik kedvence ez a pálya, többen ezért is választják, hogy itt mérettetik meg magukat. Ez a település vezetésének is nagy öröm.

„Itt Zala megyében a Balaton térségében ez az egyedüli vágta helyszín ez a gyenesdiási történelmi pálya, amit a Festeticseknek köszönhetünk. Hiszen itt volt annak idején a tréningpályájuk. És én azt hiszem, hogy mind a 15 gyermek jelentkező, mind pedig a 10 felnőtt jelentkező mutatja, hogy van érdeklődés a pálya iránt, van érdeklődés a program iránt.” - ismertette Gál Lajos polgármester.

Hatalmas izgalmat okozott a kishuszárok döntője. Célfotó döntötte el, hogy Csemő képviselője, Sárkány nevű lovával nyerte a futamot.

„Nagyon jól éreztem végig magam. Nagyon figyeltem a Sárkira, hogy egyáltalán ne sodródjon, íven maradjon. AZ elején a start kicsit necces volt, de valahogy meg bírtam fogni, de így jó volt nagyon végig.” - idézte fel Szerencsés Szandra.

A felnőttek döntője is izgalmakat tartogatott. A mezőnyben ott volt a tavalyi Nemzeti Vágta nyertese, Szabó Nikolett is. Pipacs az utolsó kanyarban előzte meg ellenfelét, így indulhat a címvédésért Budapesten. 

„Taktika volt, bár mondjuk én bíztam benne, hogy egyből élre tud állni, de neki kellett egy kicsi idő, mire felgyorsult, de szerencsére volt benne még annyi plusz, hogy az élre tudtunk állni még egyszer.” 

A program az ünnepélyes díjátadóval zárult. A legjobbak október első hétvégéjére készülhetnek, ahol a jubileumi Nemzeti Vágtán indulnak. A szervezők több meglepetéssel is készülnek a 15. lovas ünnepre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 22. kedd 17:23 | Gyenesdiás
A Nemzeti Vágta egyik legrégebbi előfutamában erős volt a mezőny.
| 2021. aug. 23. hétfő 17:27 | Gyenesdiás
12. alkalommal adott otthont Gyenesdiás a Festetics Vágtának, a Nemzeti Vágta regionális előfutamának.
| 2021. aug. 19. csütörtök 17:26 | Keszthely
Koncertek, játékok és lovas programok is lesznek a háromnapos hétvégén.
| 2020. aug. 24. hétfő 14:11 | Gyenesdiás
A gyenesdiási elővágtáról összesen 6 lovas jutott tovább a Nemzeti Vágtára.
| 2020. aug. 17. hétfő 14:44 | Gyenesdiás
A verseny előtt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt egy héttel elhalasztották az előfutamot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.