Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Épül és szépül Balatongyörök
2024. feb. 8. csütörtök | Balatongyörök
Épül és szépül Balatongyörök
Több, jelentős turisztikai fejlesztésen van túl Balatongyörök. A településnek számos pályázatot is sikerült realizálnia - nem csak az idegenforgalmi szektorban. Az idei évben is arra számít a község vezetése, hogy további pályázati forrásokat sikerül találni.

Ez a kerékpáros pihenő a Szépkilátó mellett épült meg Balatongyörökön. A létesítményt egy pályázatnak köszönhetően ötmillió forintból sikerült megvalósítani. A település körülbelül negyven kilométernyi útjából többet is új aszfalttal burkoltak le, például a Temető út kapott új felületet, illetve parkolóhelyeket is kialakítottak. Ezt a Magyar Falu Programból tudták megvalósítani. A településen további útfelújítások is zajlanak. Ezekről Biró Róbert polgármester beszélt: "A 71-es út mellett egy nagy beruházásunk indult el még a tavalyi évben. Sajnos nem sikerült befejeznünk, még az idei évben is vannak visszamaradt munkák. Ez a 71-es út csapadékvíz elvezetésének a megoldása. Hogyha ez a projekt elkészül, a későbbiekben szeretnénk járdaépítésre pályázni ezen a szakaszon, hiszen a beruházásnak az elsődleges célja az volt, hogy valamikor a járdát meg tudjuk építeni ezen a részen. Elsősorban a beruházáshoz nekünk a nyílt árkot kellett valamilyen szinten becsatornáznunk."

A településen a Petőfi Sándor utcában felújították a Petőfi szobrot. Tervezik az emlékmű körüli háromszög aszfaltozását, valamint az innen a Soós-öböl felé vezető út felújítását. Ezekre már nyertek pályázati forrást. Balatongyörök állandó lakosainak létszáma meghaladja az 1500 főt. Sokan a strandi, valamint az építményadó-kedvezmények miatt választják lakóhelyül a települést. Balatongyörökön tavaly több, mint nyolcvan programot valósítottak meg. Igyekeztek ezeket úgy összeállítani, hogy az idelátogató turisták és a helyi lakosok egyaránt találjanak kedvükre valót.

A polgármester hozzátette: "A 2024-es évben ismét lehetőségünk van turisztikai fejlesztéseket megvalósítani a településünkön. Top Plusz pályázatból a templom körüli térnek a teljes felújítását meg tudjuk valósítani. Ennek a közbeszerzésnek az előkészítése folyik jelenleg. Várhatóan a tavasszal közbeszerzést tudunk kiírni, és az ősszel elkezdődhetnek a munkálatok."

A település egyik büszkesége a Szépkilátó. Egy TOP-os pályázatnak köszönhetően tavaly itt alakították ki a Lady Hamilton Emlékhelyet. Idén is több pályázatot terveznek beadni, ezekből további fejlesztéseket, programokat szeretnének megvalósítani Balatongyörökön. Jelentős erőt jelent a bevételi források között a vállalkozásoktól származó adó is. 2023-ban a pályázati forrásokkal együtt körülbelül egymilliárd volt a község költségvetése, ez az idei évben várhatóan kilencszázmillió forint körül alakul majd.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Balatongyörök
A Balatongyörök és Balatonederics közötti, több szakaszból álló útvonal 38 állomása újul meg.
| 2023. dec. 20. szerda 16:33 | Balatongyörök
Mézes reggeli volt a balatongyöröki óvodában.
| 2023. szep. 5. kedd 14:39 | Balatongyörök
Balatongyörökön nagy sikert aratott a szüreti felvonulással összekötött halászléfőző verseny
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.