Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Sokan indultak a balatongyöröki Tájékozódási Kalandtúrán
2022. szep. 20. kedd | Balatongyörök
Sokan indultak a balatongyöröki Tájékozódási Kalandtúrán
Tájékozódási Kalandtúrára várták az érdeklődőket Balatongyörökre a Szépkilátóhoz. Bár folyamatosan esett az eső, ez a sportolókat egyáltalán nem zavarta. Sokan családjukkal együtt jöttek el a szép helyszíneket érintő eseményre.

Három pályát is kijelöltek a Becehegyért és Paphegyért Természet-Környezetvédő és Kulturális Egyesület tagjai. Volt olyan világklasszis sportolónő, aki kilencszer indult a tájfutó világbajnokságon, most pedig 11 hónapos gyermekével egészen Skóciából jött a megmérettetésre.

dr. Gyurkó Fanni – kilencszeres válogatott tájfutó: „Az jó, hogy itt a környéken volt egy ilyen lehetőség, ahová el tudom vinni a kisbabát is, most ugye ketten megyünk, mert most erre van lehetőségem egyelőre. És a leghosszabb távon fogunk elindulni, mert sokat szoktunk sétálni a kisbabával. És az egy jó tájékozódási kihívás is, hogy a hosszabb pályán indulunk.”  

Mindenki megtalálta a számára megfelelő nehézségi szintű terepet és az izgalmas, élménydús kikapcsolódást, amelyet páratlan panoráma színesített.

Farkas Zsolt - túrázó: „Azt a dupla távot, vagy a nagy kört, ugye van egy kisebb, közepes, meg lehet a kettőnek a kombinációját, és akkor ezt a a legnagyobbat próbáljuk, de az is egy barátságos távolság. Az idő nem annyira kedvez, de hát túléljük.”

A kihívást egyéni indulók, csoportok és családok is teljesítették. A profi körülményeket a pályáknál és a rajt-célnál, a Becehegyért és Paphegyért Egyesület három tájfutó-szervezője biztosította.

Tercs Antal – tájfutó, szervező : “83-ban volt itt egy tájfutó világbajnokság, és ennek megmaradt itt a térképe. Úgy gondoltuk, ha már itt lakunk, itt élünk meg itt nyaralunk, akkor kéne ezt a térképet használni. Döntően a három tájfutóval itt arra jutottunk, hogy megnézzük, hogy mi használható ennek a térképnek melyik részlete, és ott csinálunk egy olyan versenyt, ami már nem turista úton megy, hanem tájékozódni kell.”

Időt nem mértek ezen a kalandtúrán, mert két kilátót is érintett az útvonal. Akik szerettek volna a tájban gyönyörködni, így megtehették.

| 2020. ápr. 24. péntek 16:06 | Keszthely
15 fő van elkülönítve fertőzésgyanú miatt és 46-an vannak megfigyelés alatt Keszthelyen.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Ismét elrajtolr a Szerelmes Kalandtúra, a programhoz folyamatosan csatlakozhatnak a párok.
| 2022. szep. 8. csütörtök 17:39 | Keszthely
Fésűné Bálint Gizella szervezővel beszélgettünk a kalandtúráról.
| 2016. feb. 15. hétfő 14:24 | Keszthely
34 pár teljesítette a házasság és kapcsolatápoló programot.
| 2016. jan. 8. péntek 07:14 | Keszthely
Házasságápoló program indul Keszthelyen, mely számos élményt kínál a résztvevő pároknak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.