Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Halloween-buli a Csány-Szendreyben
2022. okt. 31. hétfő | Keszthely
Halloween-buli a Csány-Szendreyben
Félelmetes jelmezek, tökfaragás, játékos feladatok - ezekből állt össze a Csány-Szendrey Általános Iskola Halloween-partyja. Az intézményben több évtizede tartják meg az angolosoknak a rendezvényt, hogy a nyelv elsajátítása mellett az angolszász kultúrát is megismerjék.

Jelmezes felvonulással kezdődött a rendezvény a Deák utcai tagintézmény udvarán. A felső tagozatos, angol nyelvet tanuló diákok ijesztő álarcokat öltöttek magukra. A már Magyarországon is népszerű kelta hagyományokból kialakult ünnep célja ugyanis, hogy elriasszák a gonosz szellemeket Mindenszentek előestéjén. A felvonulók közül kiválasztották a legjobb maskarásokat, ők egy-egy tábla csokoládéval gazdagodtak. Azonban a többi részt vevő sem maradt édesség nélkül. A fiatalok nagyon várták már ezt a délutánt.

„Amerikába vagy Angliába tartják ezt az ünnepet. Olyan mintha ott lennénk egy kicsit és Csokit vagy csalunk-ot játszanánk.” -mondta el Gyimesi Lilla.

„Meg annyira jó, hogy be lehet öltözni, ki lehet sminkelni magunkat.” - tette hozzá Gresicki Dorottya.

A Halloween-i játékok sem maradhattak el. Jósda, sötétszoba és almahalászat is szerepelt a kínálatban. Minden évben a nyolcadikosok szervezik meg a programot a pedagógusok segítségével.

„Az biztos, hogy ennyi móka és kacagás nagyon ritkán van egy épületben. Azt gondolom, hogy nekünk angolosoknak nyilvánvalóan nem csak az a dolgunk, hogy az idegen nyelvre tanítsuk meg a diákjainkat, hanem, hogy a hozzátartozó kultúrával is megismertessük őket. És azt gondolom, mindannyian tudjuk, hogy a Halloween az egyik legismertebb angolszász ünnep.” - mondta el Pétervári Tünde pedagógus.

A Halloween egyik jelképe a töklámpás. A Fodor utcai intézményben is évek óta tartanak tökfaragó versenyt a felsősöknek. A diákok erre a megmérettetésre is beöltözhettek. Az osztályok közösen találták ki, hogy milyen formában faragják ki a terméseket.

„Nagyon jó, nagyon hangulatos. Már két órája itt vagyok. És szörnyen imádom minden pillanatát. Nagyon jó végre késsel bánni és komolyabb eszközöket használni. És várakozni és tétre dolgozni. És nagyon örülök, hogy ezt mi is megcsinálhatjuk most.” - fogalmazott Gárdos Abigél.

A fiataloknak is fontos, hogy megtanulják a szervezést. A programok mellett a zenét is ők állították össze, közösen ötleteltek, hogy mivel lehetne színesíteni az eseményt.

„Nagyon készültek rá. Tulajdonképpen a szabályokat is ők hozzák. Egyeztetik a Diákönkormányzat vezetőjével. Ebben az épületben Vargáné Péter Edit a diákönkormányzati vezető. Évek óta ő a főrendezője ennek a napnak.” - ismertette Dósa Zsolt igazgató.

Az elkészült tököket ki is állították az iskola aulájában. A legszebbeket díjazták is. Az est halloween-i diszkóval zárult.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 31. kedd 17:27 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató
| 2023. okt. 31. kedd 16:19 | Gyenesdiás
Különböző rémisztő álarcokat öltöttek magukra a látogatók a Festetics Imre Élményparkban.
| 2019. okt. 30. szerda 15:13 | Keszthely
Már most népszerű a zöldség, de nem minden fajtája alkalmas fogyasztásra.
| 2014. okt. 31. péntek 15:43 | Balatongyörök-Hévíz
A Mindenszentekkel egybeeső angolszász Halloween ünnep több szokása is népszerű Magyarországon.
| 2023. dec. 20. szerda 15:10 | Keszthely
A Szülői Munkaközösség, a pedagógusok és a diákok munkája ismét elkáprázat mindenkit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.